Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 23.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 11/06/2019 - 17:42
Moi. Olen 15-vuotias poika Mäntsälästä. Etin ilta tai viikonloppu töitä. Ihan mitä vaan palkallista duunia. Mieluiten mäntsälä-järvenpää.
Ke, 11/20/2019 - 12:03
Moikka!
Ilta- ja viikonlopputyö -sivulta (www.nuortenelama.fi/ilta-ja-viikonlopputyo) voit löytää eri hakukoneita ja erilaista työn hakuun liittyvää tietoa. Lisäksi voit käydä kysymässä alueesi palveluista, esimerkiksi ruokakaupoista, Postista jne. löytyisikö sieltä työpaikkaa.
Onnea työnhakuun!
Marja-Leena
La, 11/02/2019 - 08:53
Minä Olen 17 poika asun herttenomissa haluan osa aikätyö.
Ke, 11/13/2019 - 13:34
Moi! Mukava kuulla, että haluat töitä. Kannattaa lukea tietoa ja vinkkejä näiltä Elävää elämää -tietoalueen työaiheisista artikkeleista. Jos kaipaat lisää neuvoja, voit jättää kysymyksen Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa.
Voit kysyä apua työnhakuun myös paikkakuntasi Ohjaamosta, nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta, nuorisotyöntekijältä tai TE-palveluista. Täällä www.nuortenelama.fi/ihmiset-ja-osoitteet -sivulla voit etsiä paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelua.

Onnea työnhakuun! :) Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Pe, 11/01/2019 - 17:29
Hei olen 16-vuotias tyttö etsisin työpaikkaa viikonloppuisin ja iltapäiväksi?
Ke, 11/13/2019 - 11:27
Hei! Kiva, että etsit töitä. :) Toivottavasti näistä Elävää elämää -tietoalueen työaiheisista osioista on sinulle hyötyä työnhaussa. Jos kaipaat lisää neuvoja, voit jättää kysymyksen Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa.
Apua työnhakuun saat myös paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta ja/tai nuorisotyöntekijältä sekä TE-palveluista. Täällä www.nuortenelama.fi/ihmiset-ja-osoitteet -sivulla voit etsiä paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelua.

Tsemppiä työnhakuun! Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
To, 10/10/2019 - 20:30
Moi!
Olen siis 15-vuotias tyttö etsin viikonlopputöitä ja asun Turussa haluan niin paljon käydä töihin, koska minä tykkään työstä paljon, mutta en löydä mun ikäselle ja, jos löydän niin ne ei valitse mua.
Toivon, että autatte

Ma, 10/21/2019 - 12:09
Hei, suosittelen tulemaan Turun Ohjaamoon Yliopistonkatu 25 a 4.krs. Täällä NuortenTurussa voimme auttaa sinua löytämään alaikäisenä töitä.

Terveisin Anu
Ti, 10/08/2019 - 18:12
Moikka! Olen 16-vuotias lukiolainen, joka etsii ilta- ja/tai viikonlopputöitä lukion ohelle. Oheisissa linkeissä oli avoimia työpaikkoja, mutta suurin osa niistä näytti olevan täysikäisten työpaikkoja varten. Olisiko jossakin jotain sivua, jossa näkyisi nimen omaan nuorille avoimia työpaikkoja? Ja vaikka en olekkaan täysi-ikäinen, voinko silti jättää hakemukseni työpaikkaan, joka on tarkoitettu täysi-ikäisille?
Ke, 10/23/2019 - 14:44
Moi! Tässä muutama linkki, missä on koulutuksia eri aloille minne nuoretkin pääsevät. Hakukonetta käyttäessä kannattaa kokeilla erilaisia hakusanoja ja yhdistelmiä, joskus voi tärpätä jollain sanalla, mitä ei ajatellutkaan.
Jos työnhakuilmoituksessa on ilmoitettu suoraan ikäryhmä, ketä ilmoitus koskee, niin silloin se pitää paikkansa. Jos työpaikkailmoituksessa lukee esimerkiski opiskelija, voit vastata ilmoitukseen.
Onnea työnhakuun!
Terveisin Marja-Leena

MLL lastenhoitoringin lastenhoitaja kurssi missä työtä tehdään perheissä: https://www.mll.fi/tue-tyotamme/tule-vapaaehtoiseksi/mll-hoitajaksi/

Esimerkki hakukoneen hausta missä hakusanoina nuorille avoimia työpaikkoja: https://duunitori.fi/tyoelama/osa-aikaiset-tyot-opiskelijalle

4H-yhdistys tarjoaa erilaisia kursseja ja työmahdollisuuksia nuorille eri paikkakunnilla: https://4h.fi/toita/hanki-toita/hanki-ajokortti-tyoelamaan/

Nuorsioseurojen knoppikoulutus ohjaajaksi aikovalle. Hyödyllinen kurssi muutoinkin: https://nuorisoseurat.fi/ohjaajalle/knoppi/

Sivut