Oonko bi?

Mä oon 8lk tyttö ja oon yrittäny kaikin keinoin selvittää oonko bi, kun yleensä ihastun poikiin mut nyt jostain syystä unessa näin erään kaverini ja heti herätessäni olin: " Oonko bi!?" Ja sitten oon tajunnu että saatan olla kiinnostunu siitä sillee eri lailla kun kaverina. Help!

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Pohdit, voisitko olla bi-seksuaali, sillä yleensä ihastut poikiin, mutta olit nähnyt unta kaveristasi. Unen jälkeen olit alkanut pohtimaan omaa seksuaalista suuntautumistasi.

Seksuaalinen suuntautuminen on ominaisuus, joka kertoo siitä, kehen ihminen ihastuu, rakastuu, tuntee emotionaalista ja/tai eroottista vetovoimaa. Seksuaalinen suuntautuminen määritellään yleisimmin tunteiden kohteen ja oman sukupuolen perusteella, mikä ei tee siitä aina yksiselitteistä asiaa. Seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus on käsite, jolla viitataan koko siihen suuntautumisten kirjoon, mitä ihmisillä on.

Biseksuaali on henkilö, joka tuntee emotionaalista ja/tai eroottista vetovoimaa sekä miehiä että naisia kohtaan tai joka ihastuu ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta.

Seksuaalisen suuntautumisen määrittely on aina itsemäärittelykysymys.Ihmiset alkavat hahmottaa omaa seksuaalista suuntautumistaan hyvin eri-ikäisinä.

Onko homo vai hetero ei myöskään ole mustavalkoinen asia. Monella heteroksi itsensä määrittelevällä voi olla seksuaalista halua samaa sukupuolta kohtaan ja osa on harrastanut seksiä samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Moni lesbotyttö ja –nainen on harrastanut ja harrastaa seksiä miesten kanssa, mutta identifioi silti itsensä lesboksi. Seksuaalinen suuntautuminen identiteettinä ei siis ole suoraan suhteessa seksikäyttäytymiseen. Toiset määrittelevät itsensä seksuaalivähemmistöön kuuluviksi ennen kuin heillä on seksikokemuksia. Seksuaalista mielenkiintoa samaa sukupuolta kohtaan on huomattavasti suuremmalla osalla ihmisiä kuin vain niillä, jotka määrittelevät kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Voi olla, että ”100 % heteroita” ja ”100% homoja” on vain vähemmistö ihmisistä.

Eli loppujen lopuksi kysymykseesi, voisitko olla biseksuaali, osaa vastata vain sinä. Kehotan sinua rauhassa tarkastelemaan ja tutkailemaan asiaa, ja pohtimaan omaa itseäsi. On hyvä myös muistaa, että aina ei tarvitse määritellä itseään johonkin tiettyyn laatikkoon, vaan voit vapaasti olla myös juuri sitä, mitä tunnet olevasi. Tärkeintä olisi, että voit olla itsellesi rehellinen ja tyytyväinen omaan itseesi.

Voit lukea lisää tietoa seksuaalisesta suuntautumisesta Setan sivuillta.

Halutessasi voit käydä juttelemassa omasta seksuaalisuudestasi myös erilaisissa chateissa, nimettömästi ja luottamuksella. Löydät useiden eri chattien tarkemmat tiedot Netarin chatkalenterista.

Tsemppiä itsetutkiskeluun!

Nuorten Elämä / Po1nt / Asta

Jaa, no eihän siinä mitään jos oot bi, kun ihmiset nyt on erilaisia. Kaikki on hyvin, kunhan se tyttö kenestä oot kiinnostunu, on kiinnostunut myös suhteeseen. :)