Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 23.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 01/27/2020 - 21:21
Moi. Olen 18-vuotias poika Heinolasta. Etin ilta tai viikonloppu töitä. Ihan mitä vaan palkallista duunia.
Käyn metallialalla.
Ti, 01/28/2020 - 09:42
Hei! Hienoa, että etsit töitä. Toivottavasti näistä Elävää elämää -tietoalueen työaiheisista jutuista on sulle hyötyä työnhaussa. Kannattaa tsekata ylläolevien työnhakukoneiden kautta työtarjontaa paikkakunnallasi. Kokeile halutessasi myös työnhakusovelluksia Workpilots: https://workpilots.fi/ sekä Tiitus: https://www.tiitus.fi/.

Tsemppiä työnhakuun! Terkuin, Riina
Ke, 12/11/2019 - 17:40
Moi olen 17v helsingistä tarvitsen työn iha mikä vaa sopii kunhan saan tarpeeksi ja tarvitsen vuodeksi

Ke, 12/18/2019 - 15:25
Hei, kiva juttu, että olet avoin työn suhteen! :) Jos kaipaat neuvoa tai vinkkejä työnhakuun ja töihin liittyen, voit jättää kysymyksen Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa. Yllä oleva artikkeli, sekä muutkin Elävää elämää –tietoalueen Työ ja yrittäjyys –osion artikkelit, voivat olla sinulle hyödyksi, kun etsit töitä!

Lisäksi, henkilökohtaista ohjausta ja tukea työnhakuun saat Ohjaamosta: ohjaamo.hel.fi.

Ihanaa joulun aikaa ja tsemppiä työnhakuun! :) Terkuin, Riina
Ke, 11/20/2019 - 17:02
Moikka! Olen 16-vuotias tyttö Ylojärveltä. (Tampereen vierestä) Opiskelen lukiossa ja tarvitsisin ilta- ja viikonlopputöitä. Vinkkejä?
To, 01/16/2020 - 10:22
Hei! Kiva kuulla, että etsit töitä. Esimerkiksi Ylöjärven 4h-yhdistys kertoo sivuillaan työllistävänsä nuoria erilaisiin tehtäviin. Lue lisää: https://ylojarvi.4h.fi. Jos lehtienjakotyö kiinnostaa, tsekkaa mahdollisuutesi osoitteesta www.jakajaksi.fi. Lastenhoitotöitä etsiessäsi voit hyödyntää www.babysits.fi-palvelua.

Voit myös käydä kysymässä suoraan sinua kiinnostavasta paikasta töitä. Voit kokeilla työnhakuun tarkoitettuja sovelluksia www.workpilots.fi sekä www.tiitus.fi, jotka voivat auttaa sinua löytämään työn.

Kannattaa tsekata vinkit myös tältä sivulta: www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle.

Tsemppiä työnhakuun! Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ti, 11/19/2019 - 11:41
Olen 15 vuotias poika Nurmijärveltä.Etsin ilta ja viikonloppu töitä.Mielellään osa-aikaista.
Pe, 11/22/2019 - 09:40
Moi! Tältä www.nuortenelama.fi/ilta-ja-viikonlopputyo -sivulta löydät eri hakukoneita ja erilaista työn hakuun liittyvää tietoa. Tämän lisäksi voit katsoa myös www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle -sivun vinkit ja työlainsäädäntöön liittyvät tiedot. Voit myös käydä kysymässä alueesi kaupoista, Postista tai muista haluamistasi paikoista. olisiko niissä töitä tarjolla.

Onnea työnhakuun!
Marja-Leena
Ke, 11/06/2019 - 17:42
Moi. Olen 15-vuotias poika Mäntsälästä. Etin ilta tai viikonloppu töitä. Ihan mitä vaan palkallista duunia. Mieluiten mäntsälä-järvenpää.
Ke, 11/20/2019 - 12:03
Moikka!
Ilta- ja viikonlopputyö -sivulta (www.nuortenelama.fi/ilta-ja-viikonlopputyo) voit löytää eri hakukoneita ja erilaista työn hakuun liittyvää tietoa. Lisäksi voit käydä kysymässä alueesi palveluista, esimerkiksi ruokakaupoista, Postista jne. löytyisikö sieltä työpaikkaa.
Onnea työnhakuun!
Marja-Leena

Sivut