Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Su, 06/21/2020 - 23:07
Oon 10v äijä ja tarviin noin 200-300€ koska säästän kameleonttiin ja siihen menee varmaan 500€ mut äiti tai iskä saattaa maksaa pikkasen ja mul vasta 30€ ja mul on jo 2marsua ja 1koira nii tarviin rahea
Ti, 06/30/2020 - 09:30
Hei, kiva juttu että olet saanut luvan hankkia uuden lemmikin! Lemmikkien ostamisen lisäksi rahaa menee myös niistä huolehtimiseen eli esimerkiksi lemmikin ruokaan ja tarvikkeisiin. Hienoa, että säästät nyt rahaa.
Toivottavasti ylläolevan artikkelin vinkeistä on sinulle hyötyä rahan tienaamisessa. :)

Mukavaa kesää!
Tsemppiterkuin, Riina
Su, 06/21/2020 - 18:20
Olen 12 vuotias poika ja haluaisin tienata noin 75 tämän kesän aikana skeittilautaan, saan 5 euroa vanhemmiltani viikossa mutta haluaisin löytää jonkin muunkin tavan hankkia rahaa
Ti, 06/30/2020 - 09:26
Moi! 75€ tienaaminen kesän aikana on mahdollista. Vanhemmiltasi saamiesi rahojen lisäksi voit tienata esimerkiksi näin:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen esimerkiksi sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi tehdä pihatöitä, olla kauppa-apuna, hoitaa lemmikkiä, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Poimi marjoja ja/tai sieniä ja myy ne. Esimerkiksi hillan poimintakausi alkaa heinäkuun puolessa välissä, mustikan taas hiukan puolen välin jälkeen.
-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä.
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla (Tähän tarvitset vanhempien luvan)

Toivottavasti vinkit auttavat sinua rahan tienaamisessa.
Tsemppiterkuin, Riina
Ke, 06/17/2020 - 11:56
Olen 11v poika Haluaisin uuden puhelimen joka maksaa 300€ miten saisin rahat nopeasti oon säästänyt vasta 5€ :(
Ti, 06/30/2020 - 09:04
Hei! Rahan tienaaminen nopeasti on ikäisenäsi usein haastavaa. Sinun on kuitenkin mahdollista saada tuo 300€ summa kasaan. Yllä olevasta artikkelista saat hyviä vinkkejä rahan tienaamiseen ikäisenäsi. Laitoin myös tähän vinkkejä tienaamiseen:

-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen esimerkiksi kotonasi, sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi tehdä pihatöitä, olla kauppa-apuna, hoitaa lemmikkiä, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Jos perheessänne on tapana saada joulu- ja synttärilahjoja, voit toivoa lahjat rahana ja laittaa ne säästöön.
-Poimi marjoja ja/tai sieniä ja myy ne.
-Kerää ja palauta pulloja.

Kannustan sinua juttelemaan vanhempiesi (tai jonkun luottoaikuisesi) kanssa, miten just sä voisit tienata rahaa. Hyvä suunnitelma auttaa tienaamaan tavoitesumman kasaan.

Tsemppiä ja kärsivällisyyttä rahan säästämiseen, 5€ on hyvä alku!
T. Riina
Ti, 06/16/2020 - 23:02
Moi oon 13v kohta 14v aijjon ostaa tietokoneen itselleni mikä maksaa noin 1500e. Saan rahaa vanhemmilta pienistä kotitöistä.Mutta isovanhemmilta vähän taas enemmän mutta se on rankkaa hommaa.Rahaa on noin nyt 1200 mutta äiti sanoi että en saa kaikkea käyttää tililtäni eli pitäisi aloittaa jostain noin 700e kohtiin ja loput saada.Ja nyt kun korona tilanne niin kesätyö paikat on aika heikot ja minun ikäiseni pääsee just ja just eli miten saisin rahaa mutta ei kauheella vaivalla
Ti, 06/30/2020 - 08:59
Hei! Monet etsivät helppoa ja nopeaa tapaa tienata rahaa. Hyvin usein sellaista keinoa ei kuitenkaan tunnu löytyvän.
Olet sen ikäinen, että sinun on mahdollista päästä palkkatöihin. Töiden tekeminen usein on ikäisellesi yllä olevan artikkelin vinkkien jälkeen kätevin keino tienata rahaa. Kannustan sinua tutustumaan Töitä 14-vuotiaalle -osion vinkkeihin, jotka voivat auttaa sinua töiden saamisessa ja sitä kautta rahan säästämisessä: https://www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Ikäisellesi sopivia töitä on olemassa monenlaisia, joissakin pitää nähdä enemmän vaivaa kuin toisissa ja jotkut ovat itselle mieluisampia hommia kuin toiset. Kannustan sinua pohtimaan vaikka tuon linkkaamani sivun avulla, millaista työtä olisit halukas tekemään ja mistä voisit sellaisia töitä hakea. Voit hakea töitä suoraan sinua kiinnostavasta paikasta. Myös osoitteiden pikaduuni.fi ja kesaduuni.org kautta voit hakea töitä. Voit kysyä töitä myös lähimmältä 4h-yhdistykseltäsi. Ikäisellesi sopisi myös lehdenjakotyö, mitä olet siitä työstä mieltä? Osoitteessa www.jakajaksi.fi voit halutessasi hakea lehdenjakotöitä.

Jos et halua tehdä palkkatöitä, toivottavasti yllä olevan artikkelin vinkit auttaa sinua taskurahan tienaamisessa. Voit saada lisää vinkkejä tilanteeseesi vaikkapa jossakin nuorten chatissa: www.netari.fi/avoimet-chatit

Kivaa kesää ja tsemppiä rahan säästämiseen! T. Riina
Ti, 06/16/2020 - 17:16
Moi oon 11v tyttö ja tarviisin 1000-2000€ eikä oo mitään aikarajaa en saa äitiltä mitään ja iskältä ehkä puolessa vuodessa 2€ ja asun paikkakunnalla jossa ei voi tienata rahaa, saan ainoastaan synttäreillä ehkä 300€
Ma, 06/29/2020 - 16:29
Hei! Tuhansien eurojen tienaaminen ikäisenäsi on yleensä haastavaa. Yleisesti ottaen kaikilla paikkakunnilla voi kyllä tienata rahaa, mutta ikäistäsi ei voida ottaa palkkatöihin. Voit alkaa etsiä palkkatöitä sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, ja tienata sillä tavoin rahaa.
Vinkkejä rahan tienaamiseen ikäisenäsi:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen esimerkiksi sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi tehdä pihatöitä, olla kauppa-apuna, hoitaa lemmikkiä, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Jos perheessänne on tapana saada joululahjoja, voit toivoa joululahjat rahana ja laittaa ne säästöön.
-Poimi marjoja ja/tai sieniä ja myy ne.
-Kerää ja palauta pulloja, niin saat jonkin verran rahaa.

Kannustan sinua myös juttelemaan vanhempiesi (tai jonkun luottoaikuisesi) kanssa, miten just sä voisit tienata tuon 1000-2000e summan rahaa.

Tsemppiterkuin, Riina

Sivut