Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
To, 06/25/2020 - 22:49
Moikkaa! Haluisin tosi kovasti oman koiran ja ainakii äitille se ois ok jos vaa maksaisin ja hoitaisin kaiken ite. Ongelmana on et oon vasta 13v ja rahaa tartteis säästää reilusti yli 1000€. Tiiän, että oman koiran ottamine on tosi iso vastuu ja vaikuttaa tulevaisuuteen. Uskon kyl silti pystyväni huolehtimaan koirasta, ja oon valmis tekemään sen eteen paljon jotta sen saisin. Kenneleitä oon jo katellu, mut en vielä oo ostamassa mitää, sillä pitäähä ne rahat saada ensin kasaan :D tosiaan en saa rahaa kotitöistä, mutta meen syksyllä auttamaan yhtä tyyppii, mut siitä saan vaa semmosen 6€/1h ja autan sitä 1h viikossa. Miul on nyt säästössä päälle 200€. Ni miten ihmeessä mie saan ikinä kerättyy nii paljo rahaa??!!
Ti, 06/30/2020 - 09:46
Moi! Hienoa, että suunnittelet lemmikin hankkimista tarkoin ja ymmärrät, millainen vastuu koiran hankkimiseen liittyy. Kannustan tsekkaamaan myös tämän Fiksun koiranostajan oppaan, josta saat lisää tietoa ja vinkkejä koiran hankintaan: https://sey.fi/wp-content/uploads/2015/07/fiksun_koiranostajan_opas.pdf

Ompa hienoa, että olet päässyt tekemään avustavia hommia jollekin henkilölle ja tienaat sillä tavoin hiukan rahaa. Toivottavasti yllä olevan artikkelin vinkeistä löytyy muitakin sinulle sopivia tapoja tienata taskurahaa.
Sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, sinun on mahdollista päästä palkkatöihin. Siihen löydät paljon vinkkejä tältä Töitä 14-vuotiaalle -sivulta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Kannustan sinua myös juttelemaan jonkun luottoaikuisen kanssa ja tekemään tarkempaa suunnitelmaa tarvittavan rahasumman tienaamiseen. Neuvoja saat myös nuorten chatissa: www.netari.fi/avoimet-chatit

Tsemppiä ja kärsivällisyyttä tienaamiseen! T. Riina
Ti, 06/23/2020 - 12:02
Hei.olen 9.v tyttö ja mun pitäis säästää hamsteriin.
Ja tarvitsen 100€ onko kellään mitään ideoita mitä tekisin??????
Pe, 07/03/2020 - 21:31
Moikka! Sun ikäsenä on vaikea saada rahaa, mutta ei se ole mahdotontakaan. Kannattaa jutella vanhempien kanssa hamsterin hankkimisesta ensimmäisenä, ja kysyä jos he voisivat auttaa sinua siinä. Pullojen keräys on todella hyvä keino varsinkin jos perheessä juodaan paljon limsaa ja muutenkin pullo/tölkki juomia.
Toivotan sulle paljon tsemppiä rahan keruuseen!
Ti, 06/30/2020 - 09:34
Hei! Mukava kuulla, että olet hankkimassa lemmikkiä. Tässäpä ideoita, joiden avulla ikäisesi voi tienata rahaa:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen kotona, sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi tehdä pihatöitä, olla kauppa-apuna, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Poimi marjoja ja/tai sieniä ja myy ne. Esimerkiksi hillan poimintakausi alkaa heinäkuun puolessa välissä, mustikan taas hiukan puolen välin jälkeen.
-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä.
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla (Tähän tarvitset vanhempien luvan)

Voisit myös jutella rahan tienaamisesta vanhempiesi tai jonkun muun luottoaikuisesi kanssa ja yhdessä suunnitella, miten saisit 100€ säästettyä.

Tsemppiä ja kärsivällisyyttä rahan tienaamiseen! T. Riina
Su, 06/21/2020 - 23:07
Oon 10v äijä ja tarviin noin 200-300€ koska säästän kameleonttiin ja siihen menee varmaan 500€ mut äiti tai iskä saattaa maksaa pikkasen ja mul vasta 30€ ja mul on jo 2marsua ja 1koira nii tarviin rahea
Ti, 06/30/2020 - 09:30
Hei, kiva juttu että olet saanut luvan hankkia uuden lemmikin! Lemmikkien ostamisen lisäksi rahaa menee myös niistä huolehtimiseen eli esimerkiksi lemmikin ruokaan ja tarvikkeisiin. Hienoa, että säästät nyt rahaa.
Toivottavasti ylläolevan artikkelin vinkeistä on sinulle hyötyä rahan tienaamisessa. :)

Mukavaa kesää!
Tsemppiterkuin, Riina
Su, 06/21/2020 - 18:20
Olen 12 vuotias poika ja haluaisin tienata noin 75 tämän kesän aikana skeittilautaan, saan 5 euroa vanhemmiltani viikossa mutta haluaisin löytää jonkin muunkin tavan hankkia rahaa
Ti, 06/30/2020 - 09:26
Moi! 75€ tienaaminen kesän aikana on mahdollista. Vanhemmiltasi saamiesi rahojen lisäksi voit tienata esimerkiksi näin:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen esimerkiksi sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi tehdä pihatöitä, olla kauppa-apuna, hoitaa lemmikkiä, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Poimi marjoja ja/tai sieniä ja myy ne. Esimerkiksi hillan poimintakausi alkaa heinäkuun puolessa välissä, mustikan taas hiukan puolen välin jälkeen.
-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä.
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla (Tähän tarvitset vanhempien luvan)

Toivottavasti vinkit auttavat sinua rahan tienaamisessa.
Tsemppiterkuin, Riina
Ke, 06/17/2020 - 11:56
Olen 11v poika Haluaisin uuden puhelimen joka maksaa 300€ miten saisin rahat nopeasti oon säästänyt vasta 5€ :(

Sivut