Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 08/24/2020 - 11:06
Hei, olipa hyvä, että löysit tälle sivulle! Nimittäin yllä olevassa artikkelissa on listattuna hyviä vinkkejä, miten rahaa voi tienata. Toivottavasti niistä on sinulle hyötyä. Eli voit tienata rahaa esimerkiksi keräämällä ja palauttamalla pulloja ja tölkkejä, poimimalla ja myymällä marjoja ja sieniä sekä myymällä (huoltajasi luvalla) vanhoja vaatteita ja tavaroita kirppareilla.

Sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, voit alkaa etsiä palkkatöitä ja tienata sitä kautta. Siihen, mitä töitä ja mistä 14-vuotias voisi saada töitä, löydät tietoa ja vinkkejä tältä Töitä 14-vuotiaalle -osiosta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Sitten, kun täytät 15 vuotta ja olet suorittanut peruskoulun, sinua koskee nämä Töitä 15-vuotiaalle -osion tiedot ja vinkit: www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle

Voit halutessasi myös tehdä vaikkapa vanhempiesi tai jonkun muun luottoaikuisesi kanssa tarkemman suunnitelman rahan tienaamiseksi. Suunnitelman voi tehdä esimerkiksi vuodeksi kerrallaan. Suunnitelmaan voi kirjata muun muassa tavoitesumman, joka on toiveena tienata sekä kaikki väylät, joita kautta juuri sinun on mahdollista rahaa saada. Rahan säästämisessä voi hyödyntää jotain maksutonta sovellusta tai palvelua, esimerkiksi: https://penno.fi (Kysy vanhempiesi lupa.)

Hienoa, että omien rahojen hallinta ja oman tulevaisuuden suunnittelu kiinnostaa sinua. Tsemppiä suunnitelmiesi toteuttamiseen! Terkuin, Riina
Su, 08/02/2020 - 20:58
Tartteisin 100€ ja oon 11v
Ma, 08/24/2020 - 10:52
Hei,
jos tarvitset vinkkejä sadan euron tienaamiseen, tässäpä vinkkejä:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen esimerkiksi sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi leikata nurmikkoa, haravoida, olla kauppa-apuna, hoitaa lemmikkiä, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Toivo esimerkiksi synttäri- ja joululahjat rahana ja laita säästöön.
-Poimi luonnonmarjoja ja/tai sieniä ja myy ne.
-Kerää ja palauta pulloja
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla (Tähän tarvitset huoltajien luvan)

Tsemppiä 100 € tienaamiseen! T. Riina
Ke, 07/29/2020 - 21:11
Tarvitsen rahaa. Olen 9
Ma, 08/24/2020 - 10:49
Moi! Rahaa tienaa tavallisimmin tekemällä töitä. Alle 14-vuotiasta ei voi palkata töihin. Alle 14-vuotias voi kuitenkin esiintyä ja avustaa tilapäisesti taide- ja kulttuuriesityksissä tai niihin rinnastettavissa tapahtumissa aluehallintoviranomaisen poikkeusluvalla. Se on yksi keino tienata rahaa. Voit myös tienata taskurahaa, ilman varsinaista työpaikkaa. Hyviä vinkkejä siihen saat yllä olevasta artikkelista.

Voit tienata esimerkiksi keräämällä ja palauttamalla pulloja ja tölkkejä, poimimalla ja myymällä luonnonmarjoja sekä myymällä (huoltajasi luvalla) vanhoja vaatteita ja tavaroita kirppareilla. Jotkut myös saavat vanhemmiltaan rahaa esimerkiksi silloin, kun on tehnyt sovitun määrän kotitöitä tai vaikka siivonnut varaston tai auton. Olisiko jotain, mitä sä voisit tehdä kotonasi rahaa vastaan? Voit halutessasi jutella siitä perheesi kesken.

Tsemppiä rahan tienaamiseen! T. Riina
Ti, 07/28/2020 - 21:16

Miten saisin 2000-5000€ Norjanvuonohevoseen olen siis 11
Ma, 08/24/2020 - 10:43
Moi! Koska hevosen ostamiseen tarvittava rahasumma on iso, voi rahaa joutua säästämään pitkään, ennen kuin tarpeeksi iso summa on kasassa. Säästämiseen tarvitset siis malttia. Rahaa tarvitaan myös hevosen ostamisen jälkeen muun muassa sen ruokaan, eläinlääkärikuluihin, varusteisiin ja hevosen henkivakuutukseen. Hevosen hankkimisesta tulee tietysti myös keskustella omien huoltajien kanssa. Lue lisää hevosen hankkimisesta: www.shkl.net/omistaminen/mita-tulee-ottaa-huomioon-ennen-kuin-ostaa-hevosen

Valitettavasti tuhansien eurojen tienaaminen ikäisenäsi on hyvin haastavaa. Rahaa tienataan tavallisimmin tekemällä töitä. Alle 14-vuotiasta ei voi palkata töihin. Alle 14-vuotias voi kuitenkin esiintyä ja avustaa tilapäisesti taide- ja kulttuuriesityksissä tai niihin rinnastettavissa tapahtumissa aluehallintoviranomaisen poikkeusluvalla. Se on yksi väylä rahan tienaamiseen. Voit myös tienata taskurahaa, ilman varsinaista työpaikkaa. Voit hyödyntää tienaamisessa ylläolevan artikkelin erilaisia vinkkejä.

Kannustan sinua tekemään selkeän ja tarkan suunnitelman rahan säästämiseksi - esimerkiksi vuodeksi kerrallaan. Voit kysyä siihen apua vaikkapa vanhemmiltasi, sukulaisiltasi, paikkakuntasi nuorisotyöntekijältä tai muulta luottoaikuiseltasi. Kirjatkaa suunnitelmaan rahasumma, mikä on tavoitteenasi säästää, sekä kaikki väylät, joiden kautta voit tienata rahaa.

Rahan säästäminen hevoseen vaatii suunnitelmallisuutta, aikaa, kärsivällisyyttä ja ahkeraa asennetta, niillä pääsee jo pitkälle! :) Tsemppiterkuin, Riina
Pe, 07/31/2020 - 00:45
Oletko varma että pystyisit noin nuorena hoitamaan hevosta?
Ti, 07/28/2020 - 18:45
Haluisin rahaa ja oon 12v, ajattelisin että kävisin esim. keräämässä pulloja ja samalla lenkkeilisin. Mistä paikoista mm saa pulloja?
La, 08/08/2020 - 01:43
Kauppojen pihoista, tien varsista, julkisista paikoista

Sivut