Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
La, 07/18/2020 - 00:36
Miten saada 10 euroa
Su, 08/02/2020 - 18:53
Kannattaa mennä keräämään pulloja niitä sun pitää kerätä joko ~20 isoa 50centin pulloo tai sit enemmän pienii
Ma, 08/03/2020 - 11:12
Hei, hyvä idea! Isojen pullojen pantti on siis 40 senttiä, pienempien muovipullojen pantti 20 senttiä. Esimerkiksi pienten lasipullojen pantti on 10 senttiä. Tölkeistä puolestaan saa 15 senttiä.
T: Riina
Ti, 07/14/2020 - 01:02
Tartteis 400 Euroo mopoon
To, 07/16/2020 - 16:56
Hei! Jos kaipaat vinkkejä rahan tienaamiseen, kannattaa tsekkaa yllä oleva artikkeli ja ottaa vinkit käyttöön. Toivottavasti niistä on sulle hyötyä ja saat 400 euroa kasaan mopoa varten. :)

Jos kaipaat tietoa tai neuvoja tilanteeseesi, voi kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: https://www.nuortenelama.fi/kysyttavaa

Kivaa kesän jatkoa! Toivottelee, Riina
La, 07/11/2020 - 22:16
Mistä saisisin 60 euroo olen 06
To, 07/16/2020 - 16:52
Hei, ikäisesi on mahdollista saada rahaa palkkatöistä. Tälle Töitä 14-vuotiaalle -sivulle on koottu paljon hyviä vinkkejä, miten ikäisesi voi tienata: https://www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle.

Voit saada 60€ myös yllä olevan artikkelin vinkkien avulla. Eli esimerkiksi näin:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen kotona, sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi tehdä pihatöitä, olla kauppa-apuna, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Poimi marjoja ja/tai sieniä ja myy ne. Esimerkiksi hillan poimintakausi alkaa nyt heinäkuun puolessa välissä, mustikan taas hiukan puolen välin jälkeen.
-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä.

Kivaa kesän jatkoa! Terkuin, Riina
La, 07/11/2020 - 19:09
Hei, olen 16 vuotias * ja tarvitsen rahaa sähköpyörään joka maksaa 1000 voisko olla jotakin homma ehdotuksia?

*kommentista moderoitu henkilötietoja. -moderaattori
Ti, 07/14/2020 - 09:12
Hei! 16-vuotias voi päästä palkkatöihin ja tehdä monenlaisia erilaisia työtehtäviä. Millaiset hommat sinua kiinnostaa? Esimerkiksi Tiitus ja Work Pilots -työnhakusovellukset ovat nuoria varten. Niiden kautta voit löytää ikäisellesi sopivia hommia.
Tutustu Tiitukseen: https://www.tiitus.fi/
Tutustu Work Pilotsiin: https://workpilots.fi/

Ikäisesi voi myös tehdä lastenhoitohommia esimerkiksi Babysits-sivuston kautta: https://www.babysits.fi/
Voit halutessasi hakea myös lehdenjakotöitä: https://www.jakajaksi.fi/
Lisää hommaehdotuksia löydät Töitä 14-vuotiaalle -sivulta (työtehtävät sopivat myös yli 14-vuotiaille): https://www.nuortenelama.fi/t%C3%B6it%C3%A4-14-vuotiaalle

Mukavaa kesän jatkoa! Terkuin Riina
Pe, 07/10/2020 - 23:30
Moi

Sivut