Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Pe, 08/21/2020 - 16:27
Juuri niin, hyviä vinkkejä!

Julkiset paikat, joista pulloja voi löytyä, ovat esimerkiksi puistot, rannat ja torit.

Lenkkeilyn yhteydessä pullojen kerääminen onkin loistava idea! :) Lisäksi tapahtumien yhteydessä/niiden jälkeen pullo- ja tölkkisaalis on yleensä hyvä.

Terkuin, Riina
Ma, 07/27/2020 - 09:06
Moi oon sellainen 11v tyttö. Ja tarvisin 1600€ kahteen juttuun, mieluiten jouluun mennessä koska olen ostamassa uutta puhelinta äidilleni ja itselleni Apple watchin. Ja siis en saa viikko rahaa tai mitää sellasta ja yks meijän perheenjäsen on riskiryhmässä joten en voi mennä oikeen mihinkään paitsi kauppaan joskus ja ulos. Olisiko jollain vinkkejä?
Pe, 08/14/2020 - 16:48
Hei,
mukava juttu, että olet hankkimassa itsellesi jotain kivaa ja lisäksi aiot hankkia äidillesi uuden puhelimen. Se on varmasti hurjan hyvä lahja. 1600€ on kuitenkin todella iso summa tienattavaksi 11-vuotiaana. Ikäisesi kun ei voi vielä tehdä palkkatöitä, joista tuollaisia summia yleensä tienataan.

Noin nuorena noin isojen summien tienaaminen on siis haastavaa, mutta ei kannata silti lannistua! Esimerkiksi näihin aikoihin vuodesta voisi poimia marjoja ja sieniä (yhdessä jonkun aikuisen kanssa) ja sitten myydä ne. Niistä voi tienata mukavasti rahaa. Lisäksi pullojen kerääminen ja palauttaminen on yksi keino rahan tienaamiseen.

Yllä olevasta artikkelista saat lisää vinkkejä, miten voit tienata taskurahaa.

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 07/25/2020 - 13:14
Oon 11v tyttö tarttisin 150€
To, 07/30/2020 - 18:10
Ite ainaki oon saanu kerätty hyvin rahaa kotona ku oon tehny pienii kotitöit esim imuroinu, oon myös vieny pulloi ja itekki oon 11v
Pe, 08/14/2020 - 16:42
Hei, todella hyviä vinkkejä, kiitos!

Jos nimimerkki Moiiii kaipaat lisää vinkkejä taskurahan tienaamiseen, suosittelen lukemaan ylläolevan artikkelin esimerkiksi yhdessä vanhempiesi kanssa. Voitte yhdessä miettiä, mitkä olisivat juuri sinulle sopivat tavat tienata rahaa ja millaisella aikataululla onnistuisit tienaamaan 150 euroa kasaan.

Tsemppiä ja intoa taskurahan tienaamiseen!
Toivottelee, Riina | Nuortenelämä.fi
To, 07/23/2020 - 11:45
Oon 10v ja tarviin rahaa koiraan
Pe, 08/14/2020 - 16:09
Moi!
Kiva juttu, että olette hankkimassa koiraa. :) Keskustelethan vanhempiesi kanssa koiran hankinnasta ja siihen liittyvistä vastuista. Tietoa ja neuvoja koiran hankintaan saatte myös osoitteessa https://www.hankikoira.fi/

Toivottavasti myös ylläolevan artikkelin vinkeistä on sinulle hyötyä rahan tienaamisessa ja säästämisessä.

Tsemppiä, reipasta asennetta ja malttia rahan keräämiseen! :)

T. Riina
Su, 07/19/2020 - 12:17
Hei, olen 11v Espoosta, haluisin tienata vähän taskurahaa, mutta en keksi miten, joten olisiko jotain vinkkejä antaa?
Pe, 08/14/2020 - 16:13
Moi!
Olipa hyvä, että kysyit! Yllä olevaan artikkeliin on nimittäin listattu monta vinkkiä, kuinka taskurahaa voisi tienata. Kannattaa tsekata ne vaikkapa yhdessä vanhempasi kanssa ja miettiä, mitkä tavat olisivat just sulle sopivia keinoja tienata taskurahaa.

Esimerkiksi juuri tähän aikaan kesästä voisit poimia marjoja ja sieniä yhdessä jonkun aikuisen kanssa ja sitten myydä ne. Niistä voi tienata useita kymppejä rahaa.

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi

Sivut