Muutto omaan asuntoon

Moi,
Oon 16-vuotias ja muuttamassa omaan vuokra-asuntoon. Mulla on kämppä ja kaikki katottu valmiiksi ja kelan kanssa puhuttu. Eteeni tuli kuitenkin sellainen ongelma, että toinen vanhemmistani ei suostu maksamaan elarimaksun minimiä enkä sitä välttämättä tarvisikaan, mutta olisihan siitä apua. Kuitenkin voinko muuttaa omilleni, vaikka toinen ei suostu maksamaan elatusmaksua?
Kiitos jo valmiiksi!

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki T.A! 

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että olet jo hankkinut kämpän ja kaikki on katsottu valmiiksi. Hyvin suunniteltu ja valmisteltu muutto onkin eduksesi. Alaikäinen voi muuttaa omilleen, jos vanhemmat/huoltajat antavat siihen suostumuksensa. Voit muuttaa omillesi, vaikka vanhempasi ei maksa elatusmaksua.  

Vanhemmat/huoltajat ovat kuitenkin elatusvelvollisia alaikäisestä lapsestaan. Heillä siis on velvollisuus auttaa sinua myös omillaan asumisesta syntyvissä kustannuksissa. Toki Kelan tuet myös ovat tässä avuksi. Jotkut 16-vuotiaat myös käyvät esimerkiksi ilta-, keikka- tai viikonlopputöissä, mikä tuo opiskelijabudjettiin helpotusta.  

Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä muuttoon!  

Aurinkoisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

Halua oma lauha