Runsaat kuukautiset

Mulla alko menkat viime kesänä ja on siitä asti ollu aika runsaat ja tuntuu että pahenee vaan. Päivällä selviän kyllä, vaihdan normaalia sidettä parin tunnin välein mutta öisin menee miltei poikkeuksetta vuodot ohi ellen keskellä yötä mene sidettä vaihtamaan. Käytän suojaavimpia siteitä öisin mitä kaupasta löytyy mutta silti menee yöt valvoessa ja tarkkaillessa että milloin menee läpi :| . Mikä tähän voisi auttaa?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki Apuaa! 

Hienoa, että kysyt neuvoja tilanteeseesi. Jokaisen kuukautiset ovat yksilölliset - joillakin ne ovat niukat, joillakin runsaat, toisilla vuoto kestää vain muutaman päivän, toisilla taas viikonRunsaat kuukautiset eivät yleensä ole vaarallisia, vaikkakin voivat aiheuttaa harmitusta ja turhautumista. 

Koska runsaat kuukautisesi aiheuttavat sinulle unettomia öitä ja joudut vaihtamaan sidettä jatkuvasti, kannustan sinua hakemaan tilanteeseen helpotusta. Voit käydä koulusi terkkarin luona juttelemassa runsaista kuukautisista. On nimittäin olemassa keinoja, jotka helpottavat kuukautisiin liittyviä ikäviä oireita, kuten pitkittynyttä vuotoa, välivuotoja, runsasta vuotoa ja niin edelleen. Runsaita vuotoja on mahdollista niukentaaTerkkari kertoo apukeinoista sinulle tarkemmin. 

Rohkeasti siis vain terkkarin luo. Monet muutkin ikäisesi juttelevat terkkarin kanssa menkkoihin liittyvistä asioista, aihe on kouluterkkareille arkipäivää. Keskustelut hänen kanssaan ovat luottamuksellisia ja teidän kahden välisiäVaihtoehtoisesti voit varata ajan lääkärille. 

Tsemppiä ja mukavaa kevättä! 

Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi 

Moi

Mä sain joku suurinpiirtein vuos sitte jotai tabletteja lääkäriltä (en muista merkkiä), joita otetaan säännöllisesti ja niiden pitäisi niukentaa vuotoa.

Kannattaa soittaa terveyskeskukseen, ja kysyy lisää niistä, ja et oisko mahdollista saada niitä.