Peniksen koko

Voiko penis olla liian pieni? Ihan kohta oon 15v ja se on vaan muutaman sentin nysä. Seisokissa 9cm. Onko edes mahdollista saada lapsia, vai marssinko lääkärille kun ilmeisesti vielä asialle voi jotain tehdä?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Terveydenhoitaja Saija vastaa:

Hei!

Peniksen kasvaminen ja sen koko mietityttää suurinta osaa murrosikäisistä pojista. Et ole siis mietteidesi kanssa yksin. Meistä jokainen on oman näköisensä ja kokoisensa ihmisenä, samoin penikset ovat yksilöllisiä. Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen. Usein myös mittaustapa vaikuttaa mittaustulokseen.

Et mainitse viestissäsi, miten murrosiän kehityksesi on muuten edennyt, eli onko sinulle kasvanut karvoitusta, ollut äänenmurrosvaihe ja kasvupyrähdys. Jos murrosiän kehityksesi on vielä kesken, voi olla että peniksesikin kehittyy vielä. Jokaisen penis kasvaa kuitenkin omaan tahtiinsa. Toisilla penis on siis voinut kasvaa lopulliseen mittaansa jo 13-vuotiaana, toisilla se voi kasvaa parikymppiseksi asti. Peniksen koko ei vaikuta sen toimintaan, kuten virtsaamiseen tai lisääntymiseen.

Peniksen kasvusta voit lukea tarkemmin Väestöliiton Hyvä Kysymys sivustolta.

Jos asia sinua kovasti huolestuttaa, niin sinun kannattaa rohkaista mielesi ja mennä juttelemaan kouluterveydenhoitajalle. Terveydenhoitaja selvittää tilanteesi tarkemmin ja ohjaa tarvittaessa lääkärin tutkimuksiin.

Terveisin:

Terveydenhoitaja Saija

Voisko tähän vastata?


Hei, kiitos kysymyksestäsi. Olen pahoillani, että olet joutunut odottamaan vastausta pitkään. Vastaus on kuitenkin tulossa. :) 

T. Riina