kyssäri

miten lievästi kehitysvammainen voi oppia valtio oppia oon kiinnostunut politikkasta eräs neuvoi aloittamaan yhteiskuntaopista oon lievästi kehitysvammainen mun koulussa oli mukautettu opetus

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei youtubepoliitikko!

 

Vastaavanlaiseen kysymykseen on annettu jo aiemmin vastaus täällä nuortenelämä.fi sivulla. Löydät vastauksen helpoiten täältä.

 

Tässä vielä aiemman vastauksen pääpointit:

 

En löytänyt suoraan kehitysvammaisille tarkoitettuja kursseja, mutta moni oppilaitos järjestää kursseja tai tutkintoja valtio-oppiin ja valtiotieteisiin. Suoraan Opintopolun hakutuloksiin pääset tästä.

Myös jotkin kansalaisopistot järjestävät kursseja tai opintolinjoja aiheesta. Pääset tutustumaan kansalaisopistojen tarjontaan tästä.

Voit myös tutustua itsenäisesti aiheeseen esim. hakemalla tietoa erilaisilta sivustoilta, osallistumalla keskustelufoorumeihin, lukemalla kirjoja tai katsomalla valtio-oppiin liittyviä videoita.

 

Jos epäilet itselläsi autismia, niin asiaa voi lähteä selvittämään ihmisen iästä ja elämäntilanteesta riippuen kouluterveydenhuollon, oppilasterveydenhuollon, työterveyshuollon tai aina myös julkisen terveydenhuollon kautta. Yleislääkäri voi tehdä lähetteen erikoissairaanhoidon puolelle, jossa moniammatillinen työryhmä tekee tutkimukset ja erikoislääkärin johdolla arvioi kriteeristön täyttymistä. Tutkimuksen tulokset voivat tuoda sinulle varmuuden asiasta ja tuoda myös helpotusta arkeen käytännön tasolla.

 

Toivottavasti tästä oli sinulle apua!

-Po1nt koordinaattori Asta / Po1nt

ps mulla ehkä ois autismi pirteitä muttei diagnoosia