Pelkään vanheta

Moikka! Minua siis ahdistaa vanheta ei se että muutun ja minusta tulee ryppyinen vaan se että vanhana on tylsää. Ahdistaa että en voi enää olla lapsi ja villi ja vapaa. Vaikka ajattelen että voisinkin se ei enää ole niin sopivaa leikkiä tai riehua kuin lapsena olen siis 04/16. Ja en enää mene vanhana ulos kavereiden kanssa sekoilemaan pelaa totee tai muutakaan. Ja vanha on mielestäni 35 eteenpäin.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei, kiitos kysymyksestäsi. Sini vastaa: 

Moi Hertta!

Ikävä kuulla, että sinua ahdistaa vanheneminen ja aikuistuminen. Ehkä voisit koettaa miettiä vanhenemisen positiivisia puolia. Vaikka aikuisena ei samalla tavalla voikaan olla villi ja vapaa ja riehua ja leikkiä kuin lapsena, on aikuisena olemisessa kuitenkin puolensa. Toki aikuisena sinulla on enemmän vastuuta kuin lapsena, mutta kannattaa muistaa, että aikuisena sinulla on vapaus tehdä oman mielesi mukaan, lupaa ei tarvitse saada vanhemmilta tai muilta, olet itsenäinen.

Vanhempana voit myös mahdollisesti matkustella ja vaikka enää ei lähdetä kavereiden kanssa ulos sekoilemaan, voi silti lähteä kavereiden kanssa ulos viettämään aikaa, esimerkiksi retkeilemällä.

On myös totta, että nuorena fanitetaan monenlaisia asioita hyvinkin innokkaasti, se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö myös vanhempana voisi fanittaa asioita. Toki fanituksen kohteet voivat vähentyä tai jäädä kokonaan vanhentuessa, mutta on myös mahdollista, että vanhempana pystyy fanittamaan jotakin entistä enemmän.

Voit tulla juttelemaan huolestasi esimerkiksi Nuortenelämä.fi-chattiin, joka on auki maanantaisin ja tiistaisin kello 14-16. Chat löytyy osoitteesta www.nuortenelama.fi, sivun alareunasta. Muita chattejä löydät Netari.fi:stä, missä on listattuna monia nuorille suunnattuja chatteja.

Ystävällisin terveisin, Sini – Nuortenelämä.fi

Ja siis vielä lisään että nuorena usein fanitetaan kaikkea mutta vanhempana se vain loppuu joka ahdistaa minua myös.