Luulotauti vai syöpä

Minulla on pari vuotta vaivannut semmoinen ongelma, että pelkään tietyin väliajoin erilaisia syöpiä ja olen tällä hetkellä satavarma siitä, että sairastan suolisto syöpää, vaikka tiedän sen olevan vanhempien ihmisten sairaus. Olen myös kova googlettamaan oireeni ja mitä enemmän oireita luen sitä enemmän niitä alkaa ilmentymään minulla. Mikä avuksi jatkuvaan syöpien pelkoon?

Tämä vie aika paljon voimia

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Keksi. Onpa ikävä kuulla, että sinua pelottaa että sairastut syöpään. Pelon taustalla on usein jokin syy. Joskus jos joku läheinen on sairastunut vakavasti tai kokenut muuten kovia, itselle voi iskeä pelko. Usein myös murrosikä aiheuttaa erilaisia tunnemyllerryksiä ja pelkoja. Kerroit, että olet tuntenut näin pari vuotta joten murrosikä saattaa selittää asiaa. Murrosiän kehitys on usein voimakasta ja mieli ei välttämättä pysy fyysisen kehityksen mukana. Kerroit, että olet kova googlettamaan oireitasi ja se vaan pahentaa ongelmaa. Tilanne on sinulle  varmasti voimia vievää. Siksi suosittelen sinua ottamaan pelkosi esille esimerkiksi äitisi tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Jatkuvassa pelossa eläminen on kuluttavaa. Sinun olisi hyvä saada puhua peloistasi jonkun kanssa ääneen ja työstää sitä miksi pelkäät sairastuvasi. Joskus pelkkä asian ääneen sanominen helpottaa. Tarvittaessa voit saada keskusteluapua kouluterkkarin kautta. Tsemppiä sinulle kovasti ja mukavaa syksyä!

Hei! Halusin vain sanoa, että et oo yksin. Mulla on ihan sama ongelma. Ja se todella on voimia vievää. Vuosi sitten tähän aikaan mulla oli ton asian kanssa tosi vaikeaa. Mutta, kun mun ”oireita” tutkittiin ja ei löytynyt mitään, niin ne oireet (esim. mahakivut) vaan mystisesti katosi. Nyt mulla on parampi olo.


Tsemppiä <3