Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 23.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ti, 01/05/2021 - 18:26
Hei!
Olen 16v tyttö joka etsii työpaikkaa jotta saisi kerättyä itselleen rahaa omilleen muuttoa varten. Työkokemusta minulla ei ole muuten kuin seurakunnalla isosena. Työpaikka voisi mielellään olla Helsingissä, tai siinä lähellä. :)

Kiitos :)
Ti, 02/02/2021 - 14:00
Moikka!

Mahtava juttu, että etsit töitä selvitäksesi omillaan, kun on sen aika. Voit etsiä ja hakea töitä artikkelissa mainituilta sivustoilta, sekä seuraavilta sivuilta:
- babysits.fi
- tiitus.fi
- jakajaksi.fi

Jos kaipaat apua työnhakuun voit olla yhteydessä esimerkiksi paikkakuntasi Ohjaamoon, lähimmän löydät ohjaamot.fi -sivulta.

Tsemppiä työnhakuun!:)

T. Sini – Nuortenelämä.fi
Ti, 01/05/2021 - 17:37
olen 17- vuotias lukiota käyvä nuori, haluaisin saada töitä ilta ja viikolloppu vuoroja opiskelun ohella. niin mistö olisi hyvä saada.
Ti, 02/02/2021 - 13:48
Moikka!

Voit halutessasi käydä paikan päällä kaupoissa kyselemässä olisiko heillä sinulle sopivia töitä tarjolla tai voit soittaa ja kysellä töitä. Monilta työnhakusivustoilta löytyy myös paljon ilta- ja viikonlopputöitä, joten kannattaa käydä yllä mainitussa artikkelissa olevat sivut läpi. Lisäksi voit kurkata jakajaksi.fi ja tiitus.fi -sivustot.

Onnea työnhakuun!:)

T. Sini – Nuortenelämä.fi
To, 11/26/2020 - 00:21
Hei ois töitä vaila ei oo psljon kokemusta kun ikä tosiaan on se 15 vasta
Ma, 11/30/2020 - 14:15
Hei, kiva kuulla, että työnteko kiinnostaa sinua. Jos kaipaat tietoa tai neuvontaa esimerkiksi työnhakuun liittyen, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa. Kaikkiin viesteihin vastataan viiden arkipäivän kuluessa.

Mukavaa loppuvuotta sinulle!
Terveisin, Riina
La, 11/21/2020 - 17:20
Olen 16 vuotias, mutta käyn vielä 9 luokalla. Haluaisin tienata rahoja tekemällä töitä vaikka koulun jälkeen. Minua kiinnostaa ruoan teko ja kauneus ala esim. kynsien teko ja hiuksien teko. En tiedä mistä aloittaa kävin jo niissä verkkosivuissa jotka lukevat täällä ei löydy mitään.
Ma, 11/30/2020 - 14:02
Hei!

Kiva kuulla, että sinua kiinnostaa ruoanteko sekä kauneusala. Hienoa, että olet jo tutustunut työnhakusivustoihin. Harmi, ettei se tuottanut tulosta. Suosittelen sinua olemaan yhteydessä paikkkuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalveluun tai Ohjaamoon. Siellä osataan neuvoa sinua tarkemmin ja kenties vinkata paikkakuntasi työpaikoista, jotka sopivat ikäisillesi. Löydät paikkakuntasi palveluja täältä: www.nuortenelama.fi/ihmiset-ja-osoitteet tai googlettamalla Ohjaamo + paikkakuntasi.

Ystävällisin terveisin, Riina
Ke, 11/18/2020 - 21:53
Hei! Olen 15 vuotias tyttö ja käyn 9. luokkaa. Pitäisi saada rahaa hankintaa varten, mutta en tiedä mistä sitä voisi saada. Ja sitten kun käyn kyselemässä, niin soitanko vai käynkö paikan päällä?
Ma, 11/30/2020 - 13:53
Heippa! Rahaa tienataan yleensä tekemällä töitä. Itse voit valita, millä tavoin niitä kysyt. Voit hakea töitä esimerkiksi näillä tavoilla:

-Etsi avoimia työpaikkoja esimerkiksi yllä lueteltujen työnhakukoneiden kautta. Työpaikkailmoituksissa on aina erikseen kerrottu, miten työpaikkaa haetaan. Usein työpaikkaa haetaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus ja CV eli ansioluettelo sähköpostilla tai täyttämällä lomake työnantajan verkkosivuilla.
-Soita tai laita sähköpostia suoraan haluamaasi työpaikkaan ja tiedustele, olisiko heillä sinulle töitä.
-Käy paikan päällä sinua kiinnostavassa työpaikassa ja kysy töitä.
-Hae töitä työnhakusovelluksissa, kuten Workpilots ja Tiitus

Työnhakuun kannattaa valmistautua hyvin. Lue lisää työnhausta: www.nuortenelama.fi/tyonhaku
Katso vinkkejä, millaisia töitä 9.-luokkalainen voi tehdä: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Tsemppiterkuin, Riina

Sivut