Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 06/28/2021 - 09:36
Moi. Kiva kuulla, että säästät rahaa! Mitä YouTube-asioita tarkoitat?
T. Riina | Nuortenelämä.fi
Ke, 06/23/2021 - 04:13
moi! Oon 11v tyttö ja tarvitsisin rahaa pikaisesti noin 4000euroa. Säästän siskoni kanssa 2 poniin ja maksanmene puoliksi. arvostaisin neuvoa<3
Ke, 06/23/2021 - 09:21
Moikka! Mukava kuulla, että säästätte yhdessä rahaa. Isoja summia on kuitenkin hankala saada pikaisesti varsinkin hyvin nuorena, kun ei ole vielä mahdollisuutta tehdä palkkatöitä.

Ilman varsinaista työpaikkaakin voi silti tienata rahaa. Voit kysyä vanhemmiltasi ja muulta lähipiiriltä, olisiko heillä sinulle tarjolla jotain pientä työtä, josta he maksaisivat sovitun summan rahaa. Tällaisia töitä voivat olla esimerkiksi isompi siivousprojekti, lastenhoito, kauppa-apuna oleminen, koiran ulkoiluttaminen tai muu lemmikinhoito, erilaiset pihatyöt (pihan siistiminen, talvella lumen kolaaminen, kesällä nurmikon leikkuu ja syksyllä haravointi ja niin edelleen).

Voit myös kerätä ja palauttaa pulloja ja tölkkejä. Voit poimia ruokasieniä ja marjoja ja myydä niitä verovapaasti. Apua sienten tunnistamiseen ja seuraa sieni- ja marjametsään kannattaa pyytää aikuiselta. Lisää vinkkejä saat yllä olevasta artikkelista. Huomioittehan siskosi kanssa, että rahaa menee paljon muuhunkin, kuin ponin ostamiseen. Voitte vaikkapa listata ylös kaikki kulut, joita ponin hankinnassa ja hoidossa pitää huomioida, jotta saatte säästettyä riittävän paljon rahaa. Vinkkejä saatte esimerkiksi näiltä sivuilta: www.shkl.net/omistaminen

Malttia ja tsemppiä rahan säästämiseen! :) T. Riina | Nuortenelämä.fi
Ma, 06/07/2021 - 16:23
Moikka olen 11v tyttö täytän ihan kohta 12! Olen keräämässä rahaa PowerPoint lippuun ja koirani tavaroihin:) en millään oo saanut rahaa kerättyäkkö 7€ kuukaudessa! Saan 2€ viikon loppurahaa mut joskus en saa ollenkaan:) voisitko auttaa kun ne rahat pitää kerää 2kk :) eli siis suunnilleen 100€ hieman yli
To, 06/10/2021 - 11:16
Moi! Kiva kuulla, että säästät rahaa. Löytyisikö näistä vinkeistä sinulle sopivia keinoja rahan tienaamiseen?

-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla ja netissä vanhempasi/huoltajasi luvalla
-Sovi vanhempiesi, sukulaistesi, naapureidesi tai muiden tuttujen aikuisten kanssa, että teet heille jotain avustavia hommia rahallista korvausta vastaan. Millaisia hommia haluaisit tehdä? Ehdota sitä heille! :) Se voi olla esimerkiksi perusteellinen kodin-, auton- tai varastonsiivous, erilaiset pihatyöt tai vaikka lemmikin hoitaminen säännöllisesti. Mitä itse keksit?

Yllä olevasta artikkelista saat lisää vinkkejä.
Tsemppiä rahan tienaamiseen! | Riina
Su, 05/30/2021 - 19:06
Kiitos paljon vinkeistä. Itse alan säästämään crossii 400-600€ tiedän että paljon vielä mutta onjo 120€.
To, 06/10/2021 - 11:03
Moi! Hienoa, jos vinkeistä on sinulle hyötyä. 120€ on jo hyvä alku, hyvää työtä!
Tsemppiterkuin, Riina
La, 05/29/2021 - 16:06
moi oon 14v täytän tänä vuonna 15 pitäs saada rahaa 1000€ töitä ettisin
To, 06/10/2021 - 11:00
Moi! Kiva kuulla, että etsit töitä. Jos haluat tietoa ikäisellesi sopivista töistä ja vinkkejä työnhakuun, suosittelen tutustumaan tähän Töitä 14-vuotiaalle -sivuun: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Tsemppiä työnhakuun ja mukavaa kesää! T. Riina
La, 05/08/2021 - 22:16
Hei olen 10v täytän 19.5. 11 haluna rahaa ja haluan helpon työn. Joku joka saa hyvän mielen jollekin

Sivut