Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 06/30/2021 - 18:05
hei olen 10v poika ja haluaisin rahaa ja kotona ei voi tehdä kotitöitä joten auta?
To, 07/01/2021 - 16:07
Moi! 10-vuotias voi saada rahaa esimerkiksi näillä tavoilla:
-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä.
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla ja netissä vanhempasi/huoltajasi luvalla
-Poimi ruokasieniä ja marjoja ja myy niitä. Apua sienten tunnistamiseen ja seuraa sieni- ja marjametsään kannattaa pyytää aikuiselta.
-Kysy naapureilta, sukulaisilta ja tutuilta, olisiko heillä hommia, joihin tarvitsisivat apua ja joista he voisivat maksaa sinulle.
-Toivo mahdolliset syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana.

Tsemppiä ja malttia rahan keräämiseen!
Kesäterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Su, 07/25/2021 - 20:59
Moi, oon 11v poika ja haluun tietää että onko suuhun pantavien esim. Marjojen tai karkkien myyminen laillista nii tarviiko siihen jotain lupia?
Ti, 06/29/2021 - 22:25
Moi! Oon 10v tyttö ja tarvisin pikaisesti 40€ hamsterini tavaroihin minulla ei ole mitään myytävää enkä saa viikkorahaa
Ke, 06/30/2021 - 09:24
Hei Sinna! Voit saada 40€ kasaan pikaisesti esimerkiksi näillä keinoilla:
-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä.
-Kysy, olisiko vanhemmillasi, sukulaisillasi tai naapureillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he voisivat maksaa sinulle.
-Milloin sinulla on synttärit? Jos ne ovat lähiaikoina, voit kysyä vanhemmiltasi, antaisivatko he sinulle ennakkoon synttärilahjan rahana.

Tsemppiä rahan säästämiseen ja mukavaa kesää! T. Riina | Nuortenelämä.fi
Ma, 06/28/2021 - 20:26
Hei olen 12 vuotias tyttö joka haluaa säästää rahaa vaikka game setuppiin tai iphone 11. Olen erittäin huono säästämään ja törsään kaikki rahat heti kun saan. Asun todella kaukana kaikesta joten pullojen palautus ei onnistu ja kotityö rahaa en saa kun ehkä kerran kuussa. Minulla ei ole juurikaan yhtään mitään mitä myydä joten olen aika jumissa. Voisitteko auttaa minua jotenkin??
Ti, 06/29/2021 - 09:18
Hei. Rahan säästäminen vaatii yleensä malttia, aikaa ja työtä. Voit tehdä itsellesi kirjallisen suunnitelman, johon laitat ylös, paljonko sinun pitäisi saada rahaa säästettyä ja millä eri tavoin voit rahaa tienata. Kirjaa myös tavoite, missä ajassa yrität saada halutun summan kasaan. Voit asettaa itsellesi myös välitavoitteita. Esimerkiksi jos säästäisit kahden vuoden ajan, voisit laittaa välitavoitteita puolen vuoden tai kolmen kuukauden välein. Entä paljonko pystyt säästämään kuukaudessa?

12-vuotias ei vielä voi tehdä palkkatöitä, joten yllä olevan artikkelin vinkeistä voi olla sinulle hyötyä. Esimerkiksi nyt kesällä ja syksyllä on mahdollista tienata poimimalla marjoja ja sieniä ja myymällä niitä. Marja- ja sienimetsään kannattaa ottaa joku aikuinen mukaan.

Vinkkejä säästämiseen voit katsoa tältä sivulta: www.nuortenelama.fi/saastovinkkeja

Tsemppiä ja malttia säästämiseen! Kesäterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 06/26/2021 - 16:49
Oon 12v poika ja alan säästämää noin 10 000€ kalaveneeseenyt ihan 0€ ja nää tulee auttaa täs projektis paljon
Ma, 06/28/2021 - 09:39
Hei! Mahtava kuulla, että tämän sivun tiedoista ja vinkeistä on sinulle apua rahan säästämisessä. :)
Malttia ja tsemppiä säästämiseen! Kesäterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 06/26/2021 - 11:08
Moi oon 10 v ja tarvisin 130 euroa . Tarvisin youtube asioita. Onko vinkkejä?

Sivut