Tiukat vanhemmat

Mulla siis ei oo kesätyötä eikä mitään tekemistä nyt kesälomalla. Mun koko kesäloma on ollu pelkkää puhelimella olemista ja sit vanhemmat valittaa etten tee mitään. Mutta suurin piirtein joka kerta kun keksin jotain tekemistä niin ne ei anna mun tehä sitä esim lähtee yhdeksän aikaan illalla ulos koska siellä on "vaarallista". Lisäks kaikki muut on päivisin töissä jote ne menee aikasin nukkumaan jote sit munkin pitää mennä ja se on niiiiin ärsyttävää kun haluisin valvoo ku hyväne aika on kesäloma. Ja siis haluisin vaa elää vapaammin ku oon vaa kerran teini ja haluisin et tuun muistamaan sen muuten ku et oon vaa maannu 24/7 sängysja kattonu netflixii. Jote mitä voin oikeesti tehääää ku ne ei anna tehä mitään mitä haluisin.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei Sad! 

Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että sinulla ei oikein tunnu olevan sellaista mieleistä tekemistä kesällä, mihin saisit vanhempiesi luvan. Uskon, että tilanne varmasti turhauttaa ja ärsyttää. 

Vanhempasi siis valittavat, ettet tee mitään. Voisitkohan kysyä heiltä, mitä se tekeminen voisi heidän mielestään olla, kun sinun omat ideasi eivät heille sovi? Eli mitä sinun “pitäisi” tehdä heidän mielestään? 

Vanhempien tehtävä on tietysti huolehtia lapsestaan. Vanhemmat asettavat lapselleen rajoja, koska välittävät hänestä ja haluavat, ettei hänelle kävisi mitään ikävää. Rajojen tulee tietysti olla perusteltuja ja kohtuullisia.  

Voisittekohan vielä jutella tilanteesta yhdessä? Voisitte miettiä, mikä olisi sellaista tekemistä, mihin saisit luvan ja missä asioissa voisitte puolin ja toisin mahdollisesti joustaa. Keskustelemalla asiat yleensä edistyvät. 

Suosittelen ottamaan haltuun Fressiksen 10 vinkkiä vanhempien kanssa neuvotteluun. Niistä voi olla sulle hyvinkin etua. 

Lisää tukea ja vinkkejä saat tarvittaessa jossakin nuorten chatissaChatteja löytyy Netarista 

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi  

Nuoret on nii herkkiä että ne ei ees kestä "kuria"


Oon siis sama joka kirjoitti ton alkuperäisen.

Ja sit neuvottelukaan ei auta ku ne et suostu joustamaan noista jutuista. Ja en ymmärrä miks ku omasta mielestäni kyllä ansaitsisin niitten luottamuksen kun teen aina ne kotityöt mitkä ne mulle antaa ja en oo karkailu kotoo ulos vaikka ne ei päästä mua muuten et oon noudattanut kaikkia sääntöjä mut ne ei silti anna mulle vapautta.