Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
To, 08/19/2021 - 10:09
Hei!
Voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja, jos olet esimerkiksi innokas videobloggaaja.
Sinulla on myös mahdollisuus työskennellä tilapäisesti erityisestä syystä esiintyjänä tai avustajana taide- ja kulttuuriesityksissä ja muissa vastaavanlaisissa tilaisuuksissa. Jos tämä vaihtoehto kiinnostaa, juttele siitä lisää esimerkiksi paikkakuntasi nuorisotyöntekijän kanssa.
Sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, voit päästä palkkatöihin. Lisää tietoa ja vinkkejä tähän saat tältä sivulta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle
Ihanaa loppukesää sinulle! t. Riina
Ti, 07/20/2021 - 10:28
Olen 10 v poika ja tarvitsen 400 € sähkö potkulautaan
To, 08/19/2021 - 10:03
Hei! Kiva kuulla, että säästät rahaa. Jos tarvitset vinkkejä tienaamiseen, kannattaa tutustua yllä olevaan artikkeliin. Sopisiko jotkut siinä esitellyt keinot tienaamiseen sinulle? :)
Tsemppi ja malttia säästämiseen! t. Riina
Ma, 07/19/2021 - 00:22
moii oon 12v tyttö ja tarviin TÄLLÄ viikolla 45e rahaa mihkä mettää en ehk haluis lähtee mut jos siit saa hyvi rahaa nii mikä ettei :)
To, 08/19/2021 - 10:01
Hei. Valitettavasti Nuortenelämä.fi-palvelun ylläpitäjät olivat heinäkuussa lomalla, joten pahoittelen, ettet saanut vastausta kommenttiisi haluamallasi viikolla. Jos haluat edelleen tienata rahaa, kannattaa katsoa siihen vinkkejä yllä olevasta tietoartikkelista. Löytyisikö niistä sinulle sopivia keinoja taskurahan tienaamiseen? :)
t. Riina
Su, 07/18/2021 - 14:43
Olen 12v tyttö ja pulloja en voi kerätä sillä en saa, mitään koti hommia ei ole ja naapureilta sukulaisilta yms ei ole mitään hommia
To, 08/19/2021 - 09:53
Hei! Jos haluat saada taskurahaa, olisiko näistä vinkeistä sinulle apua:
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla ja netissä vanhempasi/huoltajasi luvalla
-Poimi ruokasieniä ja marjoja ja myy niitä. Apua sienten tunnistamiseen ja seuraa sieni- ja marjametsään kannattaa pyytää aikuiselta.
-Toivo mahdolliset syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana.
-Sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, yritä päästä palkkatöihin. Lisää tietoa ja vinkkejä tähän saat tältä sivulta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Mukavaa loppukesää sinulle! t. Riina
Pe, 07/16/2021 - 11:09
Moi! Säästän siskoni kanssa yhteen poniin
Se maksaa noin 8000€+kaikki tarvikkeet ja lääkärikulit. Miten saisimme nopeasti rahaa vaikka viikossa 20€
To, 08/19/2021 - 09:49
Hei!
Kiva juttu, että säästätte yhdessä siskosi kanssa. Tavallisimmin rahaa tienataan palkkatöissä. Tietoa ja neuvoja työnhakuun saatte Työ ja yrittäjyys -osion eri artikkeleiden tietojen ja vinkkien avulla: www.nuortenelama.fi/elavaa-elamaa/tyo-ja-yrittajyys

Jos olette alle 14-vuotiaita, teitä ei voi ottaa palkkatöihin. Rahaa voi tienata esimerkiksi yllä olevassa artikkelissa esiteltyjen keinojen avulla. Sopisiko niistä jotkut tavat teille? :)

Ystävällisin terveisin, Riina
Ma, 07/12/2021 - 18:36
Hei ! Olen 12v tyttö ja aukon kerätä rahaa, mutta miten? Saan viikkorahaa n.3 e ja haluaisin tehdä töitä josta voi saada !

Sivut