Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Pe, 09/10/2021 - 10:55
Hei. Hienoa, että olit yhteydessä huolesi kanssa. Kannustan sinua soittamaan Takuusäätiön Velkalinjalle. Voit olla Takuusäätiöön yhteydessä myös Kysy rahasta -chatin kautta. Tarkemmat tiedot:

-Velkalinja, maksuton neuvontanumero: 080098009, avoinna arkisin kello 10–14.
-Kysy rahasta -chat, avoinna ma–to kello 12.30–15.00 ja ke lisäksi myös kello 17–19.

Takuusäätiöltä saat neuvontaa maksuttomasti, anonyymisti ja luottamuksellisesti. Ota rohkeasti yhteyttä – rahahuolien kanssa ei kannata jäädä yksin.

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ke, 09/01/2021 - 01:10
Tarviis nopeasti noin 5€ jostain
Ke, 09/01/2021 - 08:31
Hei!
5 € voi saada nopeasti kasaan esimerkiksi pulloja ja tölkkejä keräämällä ja palauttamalla tai marjoja tai sieniä poimimalla ja myymällä. Jos sinulla on jokin vähintään 5 € arvoinen tavara tai vaate, jota et enää tarvitse, ja jonka pystyisit myymään, voit kokeilla sitäkin keinoa tienaamiseen. Yllä olevassa tietoartikkelissa on lisää vinkkejä taskurahan tienaamiseen.
Mukavaa syksyä! t. Riina | Nuortenelämä.fi
To, 08/26/2021 - 18:24
Olen Tuukka 16v porista olen valmis tekemääbn mitä vain työtä ja en valita työstä tai palkasta olen varma että osaisin työn kunolla ja töihin coisin tulla lähes aina
Ma, 08/30/2021 - 11:57
Moikka Tuukka!
Sulla on tosi hyvä asenne työnhakuun. Sanoit, että olet 16-vuotias, joten voit etsiä ylläolevien vinkkien lisäksi palkkatöitäkin. Tässä muutama sivu, jonka kautta voit etsiä töitä:
Avointyöpaikka.fi
Indeed.fi
TE-palvelut
Oikotie.fi
Monster.fi
Duunitori.fi

Samoilta sivuilta voi löytyä myös kausitöitä esimerkiksi joulukiireapulaisen paikkoja ja tietysti kesätöitä sitten taas keväällä. Koska olet 16-vuotias, olet todennäköisesti nyt myös koulussa. On tärkeää, että hoidat opiskelut hyvin. Töitä ehtii kyllä tekemään loma-aikanakin. :)
Jos tarvitsen apua työnhakuun, hakemuksen kirjoittamiseen tai mihin vaan, niin Porin Ohjaamo on sua varten: https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-pori
t. Anniina
Su, 08/22/2021 - 12:48
Hei! Minun pitäisi ostaa uusi puhelin kun tämänhetkinen ostettu yli 5 v sitten (näyttö täynnä säröjä ja menossa mustaksi ) eivätkä vanhempani suostu ostamaan minulle uutta. Tarvitsisin kipeästi rahaa myös muihin tarkoituksiin mutta tililtä löytyy vain 30 e ja tarvitsen ainakin 200...en saa rahaa kotitöistä tai edes minkäänlaista viikko- tai kuukausirahaa. Onko mitenkään mahdollista tienata tuo määrä parissa viikossa? Olen siis 15, lukiolainen.
Pe, 08/27/2021 - 14:21
Moi! Isojen summien tienaaminen lyhyessä ajassa on yleensä haastavaa. Lukiolaisen on kuitenkin jo mahdollista tehdä palkkatöitä, jolloin tienaaminen sujuu nopeammin kuin esimerkiksi pelkästään pulloja keräämällä ja palauttamalla. Töihin hakeminen ja pääseminen tietysti ottavat oman aikansa, mutta reippaalla ja sinnikkäällä asenteella asia varmasti etenee. Katso näiltä sivuilta tietoa ja vinkkejä töiden saamiseksi:
-www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle
-www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle

Töiden lisäksi voit nopeuttaa halutun summan saamista kasaaan hyödyntämällä yllä olevia vinkkejä. Voitko esimerkiksi poimia ja myydä marjoja ja sieniä? Marja- ja sienimetsään kannattaa ottaa sieniä tunteva aikuinen mukaan.

Tsemppiä ja intoa tienaamiseen! t. Riina
Ke, 08/18/2021 - 20:57
Hei olen itsekin nuori (13) ja en keksi tuusulan rotankolosta mitään rahan keinoa.

Neuvoni on se että Kerätkää pulloja paikoista missä veikkaat että niitä on ja
Missä niitä ei ole.
Esim sain 10€ päivässä kiertämällä metsiä.
Toisena jos osaat soittaa soittimia
Mene kadulle soittamaan.
Syksyllä haravoinnilla minun kaksoisveljeni sai 5 päivässä 100€ siis 100€ ja päälle hilut . Olin muute vähä kade

Onnea teille kaikille muille
To, 08/19/2021 - 10:31
Moi! Hienoa, että jaoit täällä omat vinkkisi rahan tienaamiseen, kiitos siitä! :)
Jos itse puolestasi täytät tänä vuonna 14 vuotta, sinun on mahdollista päästä jo palkkatöihin! Ja jos täytät ensi vuonna 14, ei siihenkään ole onneksi hirmuisen pitkä aika. Työvinkkejä 14 vuotta täyttävälle löytyy tältä sivulta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle
Tsemppiterkuin, Riina
Su, 08/15/2021 - 11:08
Hei olen 10 v tietokoneeseen joka maksaa 260€ joten miten voin tienata

Sivut