Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Pe, 09/24/2021 - 19:40
Kannattaa esittää/soittaa jotain julkisilla paikoilla, niin et sulla on joku kori sun edessä niin ihmiset saattaa tulla laittaa siihen rahaa. Ite oon kerännyt yhessä talvessa noin 150€
Ke, 09/22/2021 - 14:21
Moi! Isojen summien tienaaminen nopeasti on yleensä haastavaa. Varsinkin, kun 8-vuotias ei voi tehdä palkkatöitä, joista rahaa yleisimmin saadaan. Meiltä onneksi löytyy sinulle vinkkejä, millä eri tavoin taskurahaa voi tienata ilman varsinaista työpaikkaa. Rahan tienaamiseen vaaditaan kuitenkin yleensä aikaa, malttia ja vaivannäköä.

Eri ihmisille sopii eri tavat tienata. Olemme koonneet yllä olevaan artikkeliin monia eri tienaamistapoja. Mitä luulet, mitkä tienaamisen tavat sopisivat sinulle? Voit käydä vinkkejä läpi vaikkapa yhdessä vanhempasi kanssa ja miettiä sinulle sopivat tavat tienaamiseen. :)

Tsemppiterkuin, Riina
Ma, 09/20/2021 - 22:31
moikka oon tällänen nuori 11v tyttö. haluisin säästää rahaa uuteen puhelimeen. voin tehdä kotitöitä mutta niistä ei niin hirveästi tule rahaa. ja puhelin maksaisi melkein 300€ ja säästössä on 64€
Ke, 09/22/2021 - 14:14
Moi! Mukava kuulla, että haluat säästää rahaa. Jos haluat vinkkejä, millä muilla keinoilla voit tienata rahaa säästöön, voit käydä läpi yllä olevasta jutusta kaikki keinot vaikkapa yhdessä vanhempasi kanssa. Voitte keskustella, mitkä keinot voisivat sopia juuri sinulle.

Tsemppiä ja malttia rahan säästämiseen! :) t. Riina
Pe, 09/17/2021 - 15:55
Hei olen 13v tyttö ja oma raha kiinnostaa jotta voin ostella halutessani erillaisia asioita. 125e itselläni tällä hetkellä. Äidillä paljon kavereita joilla on sen ikäisiä lapsia että tarvitsevat vahtia jos vanhemmat eivät ole kotona olenko tarpeeksi vanha vahtimaan heitä? Muita ideoita saa heittää joita voisin sitten tehdä vapaa-aikani aikana ja saada jopa 50€ per viikko
Kiitos vastauksista:)
Ti, 09/21/2021 - 10:47
Hei! Monet 13-vuotiaat hoitavat lapsia ja jotkut tienaavat sillä itselleen taskurahaa. Miltä sinusta itsestä tuntuu ajatus lasten hoitamisesta/vahtimisesta? Jos olet siitä innostunut, kannustan ilman muuta ottamaan asian puheeksi äitisi kanssa ja sitten voitte yhdessä jutella äitisi kavereiden kanssa. Mielestäni hyvä idea taskurahan tienaamiseen!

Lisäksi voit tienata esimerkiksi nyt syksyllä marjoja ja sieniä poimimalla ja myymällä. Voit ehdottaa vanhemmillesi tai muille tutuille aikuisillesi, että kävisitte poimimassa yhdessä puolukoita, karpaloita ja/tai sieniä.

Taskurahaa voi kerryttää myös keräämällä ja palauttamalla pulloja. Lisää vinkkejä saat ylläolevasta artikkelista.

Tsemppiä taskurahan tienaamiseen ja mukavaa syksyä! t. Riina
Ti, 09/14/2021 - 17:52
hei! oon 10v, kohta 11v poika ja tarvisin noin 3-9 kuukaudessa 75€. voisin tehdä melkeinpä mitä vaan että saan ne rahat kasaan (: aion pyytää rahaa ainakin syntymäpäivälahjaksi, ja joululahjaksi. mutta juups, jos joitain konsteja voisitte kertoa miten saada rahaa näin nuorena, nii kiva ois!
Ma, 09/20/2021 - 10:06
Moi! Uskon, että pystyt saamaan 3-9 kuukaudessa 75 euroa säästettyä. Tuo on hyvä idea, että pyydät lahjat rahana. Nyt syksyllä voit ehdottaa vanhemmillesi tai muille tutuille aikuisillesi, että kävisitte poimimassa yhdessä puolukoita, karpaloita ja/tai sieniä, jotka sitten voisit myydä ja saada sillä tavoin rahaa.

Voit myös kerätä ja palauttaa pulloja ja tölkkejä, jolloin saat säästöjäsi kasvatettua.

Yksi keino tienata on myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirppareilla tai netissä. Kysy tähän lupa ja apua vanhemmiltasi.

Toivottavasti vinkeistä on apua! Tsemppiterkuin, Riina - Nuortenelämä.fi
Ma, 09/06/2021 - 22:32
Hei! Olen poika (13) ja olen aliittanut 7 luokan
Yhden asian jonka olen huomannut on että yläkoulussa kaikilla on pientä rahaa mukana snäkseihin, joten ehdotan että jos sinulta löytyy vähän rahaa esim 10€ niin voit alkaa myymään karkkia koulullasi, mutta myy pussillisa tai sipsejä tai juomia voit myös ostaa siihen tarvittavan mini cooler lounaskassin juomille ja mini lounas laukku karkeille yms. Olen tienannut tällä taktiikalla 20-50€ päivä.........Jos haluat myydä hyvin niin vinkkini on että ole ystävällinen ja jos joku sanoo sulle et "haista vittu mene pois" niin vastaa vaan okei kiitos kuiteenkin, ehdotan myös että myyt ne tasarahoilla esim 1€,2€,3€ jne toivottavasti tämä auttoi! Onnea
Pe, 09/03/2021 - 20:30
Olen opiskelija. Olin töissä kesän ja sain vuokran maksettua. Sairastuin pahasti heinä-elokuussa, enkä ole käynyt töissä yli 1,5 kuukauteen. Minulla on kaikki muut laskut rästissä enkä meinaa saada työvuoroja/-paikkoja, että saisin velat maksettua.

Sivut