Kaverit

Eli siis viime aikoina ku kaverit on pyytänyt johonki nii en oo menny nii oo halunnu mennä ja sitä on jo jatkuu jonku aikaa. Mua vaa alkaa hirveesti ahdistamaan ku ajattelen et menisin kavereiden kanssa johonki. Mulla on kyllä lievä ADD nii voisko sillä olla jotain vaikutusta tohon? Haluun vaa tietää mistä toi johtuu.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki Sad 

Kiitos, että kerroit huolestasi. Kommenteissa vielä tarkennat, että sinusta tuntuu välillä, että et haluaisi olla kavereidesi kanssa ja että pelkäät, etteivät kaverisi tahtoisi olla sun kanssa.  

Valitettavasti minulla ei ole suoraa vastausta siihen, mistä johtuu, että sua alkaa ahdistaa, kun ajattelet meneväsi kavereiden kanssa johonkin. On yksilöllistä, mistä sellainen ahdistus johtuu, ja siihen voi olla useitakin syitä. Joillekin esimerkiksi tämä vallitseva koronatilanne voi aiheuttaa sen, että kavereiden näkeminen ahdistaa. Kavereihin voi onneksi pitää yhteyttä myös etänä, jos kasvokkain tapaaminen ei tunnu itsestä hyvältä.  

Niin kuin viestiäsi kommentoinut henkilö muistuttaa, kavereita ei ole pakko tavata joka kerta, kun he kutsuvat sinut mukaan. On ihan ok kieltäytyä, eikä se tee sinusta millään lailla huonoa kaveria. Näinä aikoina suositellaankin välttämään lähikontakteja muihin ihmisiin koronan leviämisen hidastamiseksi. 

Tuntuuko sinusta, että tahdot kuitenkin yhä olla heidän kaverinsa? Osaatko sanoa, mikä saa sinut ajattelemaan, että kaverisi eivät ehkä haluaisi olla kanssasi? Se että he kutsuvat sinut mukaan jonnekin, voisi kertoa siitä, että he nimenomaan haluavat viettää aikaa kanssasi. Ehdotan, että juttelet kavereidesi kanssa tilanteesta. Kysymällä ja keskustelemalla tällaiset asiat useimmiten selviävät parhaiten.  

Voisit myös jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa tarkemmin, mitä voisi olla sen taustalla, että kavereiden tapaaminen ahdistaa. Esimerkiksi koulusi kuraattori ja terveydenhoitaja ovat tällaisia luotettavia aikuisia sinua varten. Heillä voi myös olla kokemusta tällaisista asioista ja saattavat hyvinkin olla avuksi. 

Yksi mahdollisuutesi on, että juttelet asiasta jossakin nuorten chatissa luottamuksellisesti ja nimettömänäLöydät chatteja Netarista 

Tsemppiä ja mukavaa kesää!  

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

Onks sull mitää syytä mikset haluu mennä? Ett etkö vaan jaksa, pelkääks ett ne ei oikeest haluis olla sun kanssa, etkö haluu olla julkisis paikois??


Siis must tuntuu välil etten haluis olla niiden kaa ja kans vähä pelkään ettei ne haluu olla mun kanssa


Hmmmm.

No, oon varma että kyllä nekin haluu olla sun kaa ja arvostaa sua ystävänä. Nehän pyytää sua mukaan niiden kanssa ja vaikkei pyytäiskään, ei se heti tarkottais ettei ne haluu olla sun kanssa. Sun ei tarvii olla jatkuvasti niiden kaa jos et haluu, mutta älä rupee eristäytymään täysin. Liika yksinään olo ei oo hyväksi kenellekään. Voisit puhua tästä heidänkin kanssa tai edes jonkun ystäväsi kanssa, voisit siis kertoa heille että välillä pelkäät etteivät he halua olla kanssasi. Ehkä hekin pelkäävät sitä, ettet sinä halua olla enää heidän kanssaan. Eli siis keskustele heidän kanssa, toivottavasti tää sun ongelma ratkenee pian. :)