Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Pe, 08/27/2021 - 14:21
Moi! Isojen summien tienaaminen lyhyessä ajassa on yleensä haastavaa. Lukiolaisen on kuitenkin jo mahdollista tehdä palkkatöitä, jolloin tienaaminen sujuu nopeammin kuin esimerkiksi pelkästään pulloja keräämällä ja palauttamalla. Töihin hakeminen ja pääseminen tietysti ottavat oman aikansa, mutta reippaalla ja sinnikkäällä asenteella asia varmasti etenee. Katso näiltä sivuilta tietoa ja vinkkejä töiden saamiseksi:
-www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle
-www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle

Töiden lisäksi voit nopeuttaa halutun summan saamista kasaaan hyödyntämällä yllä olevia vinkkejä. Voitko esimerkiksi poimia ja myydä marjoja ja sieniä? Marja- ja sienimetsään kannattaa ottaa sieniä tunteva aikuinen mukaan.

Tsemppiä ja intoa tienaamiseen! t. Riina
Ke, 08/18/2021 - 20:57
Hei olen itsekin nuori (13) ja en keksi tuusulan rotankolosta mitään rahan keinoa.

Neuvoni on se että Kerätkää pulloja paikoista missä veikkaat että niitä on ja
Missä niitä ei ole.
Esim sain 10€ päivässä kiertämällä metsiä.
Toisena jos osaat soittaa soittimia
Mene kadulle soittamaan.
Syksyllä haravoinnilla minun kaksoisveljeni sai 5 päivässä 100€ siis 100€ ja päälle hilut . Olin muute vähä kade

Onnea teille kaikille muille
To, 08/19/2021 - 10:31
Moi! Hienoa, että jaoit täällä omat vinkkisi rahan tienaamiseen, kiitos siitä! :)
Jos itse puolestasi täytät tänä vuonna 14 vuotta, sinun on mahdollista päästä jo palkkatöihin! Ja jos täytät ensi vuonna 14, ei siihenkään ole onneksi hirmuisen pitkä aika. Työvinkkejä 14 vuotta täyttävälle löytyy tältä sivulta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle
Tsemppiterkuin, Riina
Su, 08/15/2021 - 11:08
Hei olen 10 v tietokoneeseen joka maksaa 260€ joten miten voin tienata
To, 08/19/2021 - 10:25
Moi! Kiva kuulla, että haluat säästää itse rahaa omaan tietokoneeseen. Tässä vinkkejä tienaamiseen:
-Kerää ja palauta pulloja ja tölkkejä.
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla ja netissä vanhempasi/huoltajasi luvalla
-Poimi ruokasieniä ja marjoja ja myy niitä. Apua sienten tunnistamiseen ja seuraa sieni- ja marjametsään kannattaa pyytää aikuiselta.
-Kysy naapureilta, sukulaisilta ja tutuilta, olisiko heillä hommia, joihin tarvitsisivat apua ja joista he voisivat maksaa sinulle.
-Toivo mahdolliset syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana.

Onnea tienaamiseen! T. Riina
Ti, 08/10/2021 - 18:01
Mä oon 9v mä säästän 1000 sitten mä valihen mitä mä ostan mulla on kohta kolmesataa rahan ansaitseminen on veikeerä mä en sää viikko rahaa ja mä ensaa kotitöitä josta saa rahaa kun en tee rähattomia töitä oisko vinkkejä
To, 08/19/2021 - 10:23
Hei. On ymmärrettävää, että rahan tienaaminen ikäisenäsi tuntuu vaikealta. Rahan tienaamiseen vaaditaankin yleensä aikaa, malttia ja vaivannäköä. Meiltä onneksi löytyy sinulle vinkkejä, millä eri tavoin taskurahaa voi tienata!

Vinkkejä on listattu ja esitelty yllä olevassa artikkelissa. Löytyisikö niistä sinulle sopivia tapoja tienaamiseen? Voitko esimerkiksi kerätä ja palauttaa pulloja ja tölkkejä tai poimia ja myydä marjoja tai sieniä (ota aikuinen mukaan sieni- tai marjametsään)?
Tsemppiä säästämiseen! t. Riina
Ti, 08/10/2021 - 17:42
Moro! Olen 12 vuotias poika joka säästää pöytäpelikoneeseen. Se maksaa 1 050€, ja minulla on nyt 400 euroa! Miten saisin nopeasti rahaa?
To, 08/19/2021 - 10:17
Hei! Rahan saaminen nopeasti ei ole helppoa. Yleensä satojen eurojen tienaaminen vaatii aikaa, malttia ja vaivannäköä. Eri ihmisille sopii eri tavat tienata. Olemme koonneet yllä olevaan artikkeliin monia eri tienaamistapoja. Mitä luulet, mitkä tienaamisen tavat sopisivat sinulle? Voit käydä vinkkejä läpi vaikkapa yhdessä huoltajasi kanssa. :)
Tsemppiä säästämiseen! t. Riina
Su, 08/01/2021 - 15:02
Tarvitsisin 930 euroa en oikeen keksi itwöe mitään rahan saamis tapaa. Ps olen 9v

Sivut