Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ti, 09/14/2021 - 17:52
hei! oon 10v, kohta 11v poika ja tarvisin noin 3-9 kuukaudessa 75€. voisin tehdä melkeinpä mitä vaan että saan ne rahat kasaan (: aion pyytää rahaa ainakin syntymäpäivälahjaksi, ja joululahjaksi. mutta juups, jos joitain konsteja voisitte kertoa miten saada rahaa näin nuorena, nii kiva ois!
Ma, 09/20/2021 - 10:06
Moi! Uskon, että pystyt saamaan 3-9 kuukaudessa 75 euroa säästettyä. Tuo on hyvä idea, että pyydät lahjat rahana. Nyt syksyllä voit ehdottaa vanhemmillesi tai muille tutuille aikuisillesi, että kävisitte poimimassa yhdessä puolukoita, karpaloita ja/tai sieniä, jotka sitten voisit myydä ja saada sillä tavoin rahaa.

Voit myös kerätä ja palauttaa pulloja ja tölkkejä, jolloin saat säästöjäsi kasvatettua.

Yksi keino tienata on myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirppareilla tai netissä. Kysy tähän lupa ja apua vanhemmiltasi.

Toivottavasti vinkeistä on apua! Tsemppiterkuin, Riina - Nuortenelämä.fi
Ma, 09/06/2021 - 22:32
Hei! Olen poika (13) ja olen aliittanut 7 luokan
Yhden asian jonka olen huomannut on että yläkoulussa kaikilla on pientä rahaa mukana snäkseihin, joten ehdotan että jos sinulta löytyy vähän rahaa esim 10€ niin voit alkaa myymään karkkia koulullasi, mutta myy pussillisa tai sipsejä tai juomia voit myös ostaa siihen tarvittavan mini cooler lounaskassin juomille ja mini lounas laukku karkeille yms. Olen tienannut tällä taktiikalla 20-50€ päivä.........Jos haluat myydä hyvin niin vinkkini on että ole ystävällinen ja jos joku sanoo sulle et "haista vittu mene pois" niin vastaa vaan okei kiitos kuiteenkin, ehdotan myös että myyt ne tasarahoilla esim 1€,2€,3€ jne toivottavasti tämä auttoi! Onnea
Pe, 09/03/2021 - 20:30
Olen opiskelija. Olin töissä kesän ja sain vuokran maksettua. Sairastuin pahasti heinä-elokuussa, enkä ole käynyt töissä yli 1,5 kuukauteen. Minulla on kaikki muut laskut rästissä enkä meinaa saada työvuoroja/-paikkoja, että saisin velat maksettua.
Pe, 09/10/2021 - 10:55
Hei. Hienoa, että olit yhteydessä huolesi kanssa. Kannustan sinua soittamaan Takuusäätiön Velkalinjalle. Voit olla Takuusäätiöön yhteydessä myös Kysy rahasta -chatin kautta. Tarkemmat tiedot:

-Velkalinja, maksuton neuvontanumero: 080098009, avoinna arkisin kello 10–14.
-Kysy rahasta -chat, avoinna ma–to kello 12.30–15.00 ja ke lisäksi myös kello 17–19.

Takuusäätiöltä saat neuvontaa maksuttomasti, anonyymisti ja luottamuksellisesti. Ota rohkeasti yhteyttä – rahahuolien kanssa ei kannata jäädä yksin.

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ke, 09/01/2021 - 01:10
Tarviis nopeasti noin 5€ jostain
Ke, 09/01/2021 - 08:31
Hei!
5 € voi saada nopeasti kasaan esimerkiksi pulloja ja tölkkejä keräämällä ja palauttamalla tai marjoja tai sieniä poimimalla ja myymällä. Jos sinulla on jokin vähintään 5 € arvoinen tavara tai vaate, jota et enää tarvitse, ja jonka pystyisit myymään, voit kokeilla sitäkin keinoa tienaamiseen. Yllä olevassa tietoartikkelissa on lisää vinkkejä taskurahan tienaamiseen.
Mukavaa syksyä! t. Riina | Nuortenelämä.fi
To, 08/26/2021 - 18:24
Olen Tuukka 16v porista olen valmis tekemääbn mitä vain työtä ja en valita työstä tai palkasta olen varma että osaisin työn kunolla ja töihin coisin tulla lähes aina
Ma, 08/30/2021 - 11:57
Moikka Tuukka!
Sulla on tosi hyvä asenne työnhakuun. Sanoit, että olet 16-vuotias, joten voit etsiä ylläolevien vinkkien lisäksi palkkatöitäkin. Tässä muutama sivu, jonka kautta voit etsiä töitä:
Avointyöpaikka.fi
Indeed.fi
TE-palvelut
Oikotie.fi
Monster.fi
Duunitori.fi

Samoilta sivuilta voi löytyä myös kausitöitä esimerkiksi joulukiireapulaisen paikkoja ja tietysti kesätöitä sitten taas keväällä. Koska olet 16-vuotias, olet todennäköisesti nyt myös koulussa. On tärkeää, että hoidat opiskelut hyvin. Töitä ehtii kyllä tekemään loma-aikanakin. :)
Jos tarvitsen apua työnhakuun, hakemuksen kirjoittamiseen tai mihin vaan, niin Porin Ohjaamo on sua varten: https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-pori
t. Anniina
Su, 08/22/2021 - 12:48
Hei! Minun pitäisi ostaa uusi puhelin kun tämänhetkinen ostettu yli 5 v sitten (näyttö täynnä säröjä ja menossa mustaksi ) eivätkä vanhempani suostu ostamaan minulle uutta. Tarvitsisin kipeästi rahaa myös muihin tarkoituksiin mutta tililtä löytyy vain 30 e ja tarvitsen ainakin 200...en saa rahaa kotitöistä tai edes minkäänlaista viikko- tai kuukausirahaa. Onko mitenkään mahdollista tienata tuo määrä parissa viikossa? Olen siis 15, lukiolainen.

Sivut