kyssäri

voiko niska krampp iparantuua ajan kaa venyttelin muttei auttanu ajan kaa kuulemma henkinen syy koska sretssi

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi kybermaster 

Kiitos kysymyksestäsi. Niskan kramppaaminen on yleinen vaiva. Joskus se saattaa parantua ihan vain ajan kanssa. Äkillinen niskakipu paraneekin yleensä ilman erityistä hoitoa. Krampin laukausemiseksi kuitenkin suositellaan krampanneen lihaksen venyttelyä. 

Jos niskakipu jatkuu, kannattaa pysyä aktiivisena ja liikkua kivun sallimissa rajoissaLiikunta voi helpottaa niskakipua (esim. Sauvakävely). Niska-hartialihasten voimaharjoittelusta voi olla apua. Jos teet töitä, opiskelet tai olet paljon tietokoneella, kannattaa tarkista, onko ergonomia kunnossa. Eli tsekkaa ovatko työasennot, työvälineet ja työskentelytapasi kunnossa. Muistathan pitää tarpeeksi taukoja? Tauolla voi tehdä pientä taukojumppaa 

Kun niskakivut johtuvat stressistä, tähän luonnollisesti helpotusta tuo stressitekijöiden poistaminen tai vähentäminenMikä sinua stressaa? Miten yleensä saat helpotusta stressiin? Kannattaa yrittää rentoutua ja tietoisesti rentouttaa niska-hartiaseudun lihaksia. Myös kipulääke (pakkauksen ohjeen mukaan otettuna) voi helpottaa kipua. Niskaan voi hieroa myös kipugeeliä, joka voi helpottaa kipua. 

Terveyskirjaston sivulla sanotaan: “Vaikka tavallisessa niskakivussa ei ole kiire lääkärin vastaanotolle, hakeutumista lääkäriin ei pidä pitkittää, jos kyseessä on etenevä lihasheikkous, niskakipuun liittyy yleisoireita (esim. kuume, laihtuminen, yleiskunnon huononeminen) tai kipu on sietämätöntä eikä sitä kipulääkityskään helpota.” 

Toivottavasti niskasi paranee pian! 

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi  

en tiedäs retssin syytä


Okei, kuinka pitkään sinulla on ollut stressaantunut olotila? Mikä sinulla yleensä auttaa stressin helpottamisessa? Esimerkiksi tästä Ylen jutusta saat vinkkejä, kuinka stressiä voisi helpottaa

Myös tässä Oppimisvaikeus.fi:n sivulla on koottu erinomaisia stressinlievitysvinkkejä. Suosittelen tsekkaamaan ja kokeilemaan. 

Terkuin, Riina 

tarkotin paraneko suonen veto ajan kanssa


Suonenvetoon ensiapuna toimii Terveyskirjaston mukaan venyttely. Lihaskramppi voidaan laukaista sillä tavoin. Ohjeena on venytellä rauhallisesti lihasta supistuneesta tilasta kohti lepopituutta vähintään 10 sekunnin ajan. On mahdollista, että suonenveto loppuu ihan vain ajan kanssa nopeastikin, vaikka ei venyttelisi. Esimerkiksi nestetasapainosta huolehtiminen voi auttaa ennaltaehkäisemään suonenvetoa. Lisää tietoa ja neuvoja saat esimerkiksi erikoislääkärin kirjoittamasta jutusta Mehiläisen sivulta. Jos suonenvetoja tulee toistuvasti eikä itsehoito auta, kannattaa olla yhteydessä paikkakuntasi terveysasemalle.