Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ti, 02/01/2022 - 11:51
Olen pian 12.v tyttö joka haluu ystävänpäivää varten rahaa ku mennään kavereitten kanssa shoppailee. en ole kovin ahkera enkä saa rahaa kotitöistäkään. Mitä teen?
Pe, 02/04/2022 - 14:31
Hei! Löytyisikö yllä olevasta artikkelista jokin sellainen sinulle sopiva tapa, jolla voisit tienata vähän rahaa?

Kerrot, että olet pian 12v. Voisitkohan pyytää mahdollisen synttärilahjan huoltajaltasi/huoltajiltasi rahana? (Ja ennakkoon, jos synttärisi on vasta ystävänpäivän jälkeen.)

Onko sinulla jokin tarpeeton tavara tai vaatteita, joista voisit luopua? Jos kyllä, voit jutella huoltajasi/huoltajiesi kanssa, voisitko myydä sen/ne jollekin ja pitää itse rahat. Voit myös kysyä huoltajaltasi/huoltajiltasi apua myymiseen.

Toivottavasti löydät sinulle sopivat tavat tienata! :)
terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ke, 01/19/2022 - 18:20
miten saada puolessa vuodessa n500€ säästän puhelimeen
To, 01/20/2022 - 16:07
Hei!

Rahan tienaamiseen on olemassa monenlaisia tapoja. Esimerkiksi palkkatöitä tekemällä (jos on yli 13v) tai yllä olevien vinkkien avulla on mahdollista saada 500€ puolessa vuodessa kasaan. Mitkä yllä mainituista rahan tienaamisen tavoista kuulostaisi sinulle sopivilta?

Jos olet 13-30-vuotias, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle ja saada tarkempaa neuvontaa tilanteeseesi: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa. Viesteihin vastataan viidessä arkipäivässä.

Tsemppiä ja malttia säästämiseen!
t. Riina | Nuortenelämä.fi
Su, 12/26/2021 - 22:10
Moi! Oon 11v. Kohta 12v. Ja haluaisin marsuja. Miten saisin rahaa koska kotitöistä en niitä saa ja on talvi joten pullojakaan ei hirveästi löydy? Mitä tehdä että saisin rahaa lisää?
Ke, 12/29/2021 - 16:28
Moikka! Hauska kuulla, että haluat tienata omaa rahaa. Palkkatöihin ei ikäisesi pääse, mutta yrittäjänä voi toimia jo sinun ikäisenä. Yksi väylä rahan saamiseen on siis yrittäjyys.

Muita ikäisillesi sopivia tienaamistapoja olemme esitelleet yllä olevassa jutussa. Löytyisikö niistä sinulle sopivia tapoja? Vaikkapa näitä voi tehdä myös talvella:
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla ja netissä vanhempasi/huoltajasi luvalla
-Kysy naapureilta, sukulaisilta ja tutuilta, olisiko heillä hommia, joihin tarvitsisivat apua ja joista he voisivat maksaa sinulle.
-Toivo mahdolliset syntymäpäivälahjat rahana.

Voit jutella rahan tienaamisesta lisää vanhempasi kanssa. Voitte tehdä vaikkapa yhdessä suunnitelman, johon kirjaatte sinulle sopivat väylät rahan tienaamiseen, tavoitesumman, välitavoitteita ja aikataulun.

Tsemppiä ja malttia säästämiseen! terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 12/18/2021 - 15:50
Olen 9v tahtoisin pelikoneen miten saan rahaa siihen
Ma, 12/20/2021 - 19:28
Moi! Kiva kuulla, että haluat hankkia omaa rahaa. Yllä olevassa jutussa on esitelty erilaisia tapoja, joilla pystyy tienaamaan rahaa ilman oikeaa työpaikkaa. Löytyisikö niistä sinulle sopivia rahan tienaamisen tapoja?

Voit jutella eri vaihtoehdoista vaikka vanhempiesi kanssa. Heilläkin voi olla hyviä ideoita, miten juuri sinä voisit ansaita rahaa.

Tsemppiterkuin, Riina | Nuortenelämä.fi
Su, 12/05/2021 - 20:00
Moi! Oon 12v. (kesällä 13) Ja haluisin yli 2000 koska miks ei ja tiiän mitä varten, ja ois kiva jos ois vinkkei miten saa NOPEASTI rahaa tälläsellä pikku kylällä.
Pe, 12/10/2021 - 10:48
Moi! Rahan saaminen nopeasti ei yleensä ole hirveän helppoa - ainakaan isojen summien. Rahaa saa tavallisimmin töitä tekemällä. Voit päästä palkkatöihin aikaisintaan sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta. Sitä ennen voit silti tienata jonkin verran rahaa muilla tavoin. Siinä eduksesi on maltti, sinnikkyys ja reipas asenne!

Jokaiselle sopii vähän eri tavat tienata. Yksi tienaamistapa voi olla jollekin vaikea ja hidas, kun toiselle sama tapa voi tuntua helpolta ja nopealta tavalta kerryttää rahavarantoja.

Yrittäjänä voi toimia jo sinun ikäisenä, joten yksi väylä rahan saamiseen on yrittäjyys.
Muita ikäisillesi sopivia tienaamistapoja olemme esitelleet yllä olevassa jutussa. Löytyisikö niistä sinulle sopivia tapoja?

Kannustan sinua juttelemaan kotona erilaisista tienaamisvaihtoehdoista. Voitte vaikka yhdessä vanhempasi kanssa käydä läpi yllä olevia vinkkejä, ja miettiä, mitkä tienaamisen tavat olisivat juuri sinulle sopivia.

Tsemppiä rahan saamiseen! :)
Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Sivut