kyssäri

musta väittely ja keskustelu ei ole sama asia mä tykkään jutustella politiikasta mutten väitellä eräs tuttuni on moittinut väittelyä esim miksi pitää väitellä miksi ei voida vaan keskustella

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Heippa!

Itse ajattelen, että väittely on menetelmä, jota voi hyödyntää keskustelussa esimerkiksi oman näkökulman perustelemiseksi. Kiva, että tykkäät jutustella politiikasta. Siihen ei tarvitsekaan liittyä väittelyä. Eli sinun ei tarvitse väitellä, jos et tahdo. :)

Väittelyä tehdään yleisesti ottaen siksi, että se on hyvä keino oma näkemyksen perusteluun ja toisen näkemyksen epäloogisuuksien osoittamiseen. Väittelyä voi tehdä toisia kunnioittavasti ja asiallisesti. Väittelytaidot nähdään tärkeänä taitona esimerkiksi juuri politiikassa. Väittelytaidoista voi olla hyötyä myös ihan tavallisessa elämässä ja vuorovaikutustilanteissa. Väittelemisessä voi kehittyä paremmaksi harjoittelemalla. 

Mukavaa kevättä!

Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi

eräs kertoi että väittely ei sovi mulle koska mulla on eri tyyli


Okei, mitä sä oot itse mieltä siitä? :)

väittely on aika raskasta


annan sinun pitää väittely kantasi koska kunnioitan mielipidettäsi


Viestissäni yritin avata sitä, miksi väittelyä yleisesti ottaen tehdään ja mitä väittely on. (Vastaukseksi pohdintaasi, miksi pitää väitellä.)

Minäkin kunnioitan sinun mielipiteitäsi. :) Kaikilla onkin oikeus omaan mielipiteeseen, niin kuin oletkin hienosti oivaltanut. Kun puhutaan mielipiteistä, ei oikein olekaan "oikeaa" tai "väärää" tapaa ajatella.