Netissä ahdistelu

Kaverini ulkomaalainen ex-nettipoikaystävä ahdistelee häntä ja hänen kavereitaan jatkuvasti. Ystäväni on todella ahdistunut, sillä tämä kyseinen exä uhkaa levittää ystävästäni henkilökohtaisia videoita ja tietoa nettiin muille jos ystäväni ei vastaa hänen viesteihinsä. Kun tämä exä suuttuu, niin hän saattaa tehdä todella hätiköityjä päätöksiä ja olla todella agressiivinen. Hän on myös pyytänyt muita stalkkaamaan ystävääni netissä, kertomaan hänelle tietoja ystävästäni ja hänen asioistaan ja hän on tehnyt useita feikkitilejä stalkatakseen ystävääni. Yritämme parhaillaan soittaa nettipoliisille, mutta sieltä ei vastata. Mitä mun tai kaverini pitäisi tehdä?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei nimimerkki mmmm ja kiitos kysymyksestäsi!

Ikävä kuulla, että ystäväsi ja hänen kaverinsakin ovat joutuneet netissä häirinnän ja ahdistelun kohteeksi ex-nettipoikaystävän toimesta. On kuitenkin todella hienoa, että olet ollut ystäväsi tukena - olet kullanarvoinen ystävä hänelle!

Olette toimineet aivan oikein ottaessanne yhteyttä nettipoliisiin, sillä kysymyksessäsi kuvailtu kiristys ja uhkailu pitääkin ottaa vakavasti. Tilanteesta voisi olla hyvä kertoa myös vanhemmille tai muulle luotettavalle aikuiselle. Ymmärrän, että se voi tuntua vaikealta, kun kuviossa on mukana henkilökohtaisia videoita ystävästäsi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ahdistelun ja uhkailun kohteeksi joutuminen ei ole uhrin vika, vaan tässä tilanteessa ex-nettipoikaystävä on se, joka toimii väärin!

Koska en tiedä, saitteko jo yhteyden poliisiin, niin välitän vielä tämän vastauksen yhteydessä terveiset meillä Jyväskylän nuorisopalveluilla työskentelevältä erityisnuorisotyöntekijältä, Jussilta. Hän tekee työtä Ankkuri-tiimissä, jossa hänen lisäkseen asiantuntijat poliisista ja Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluista tekevät työtä nuorten hyvinvoinnin eteen ja rikosten ennaltaehkäisyyn:

”Moi! Ahdisteluun ja uhkailuun pitää puuttua. Kenenkään ei tarvitse kärsiä sellaisesta. Ota rohkeasti yhteyttä poliisiin ja kerro mitä on tapahtunut.

Jyväskylässä voit ottaa yhteyttä suoraan Ankkuri-poliisiin.

Jyväskylän Ankkuritoimijoiden yhteystiedot:
Poliisi p. 0295 447 947 / 0295 415 000
Sosiaalityöntekijä p. 014 266 3559 / 050 354 9033
Psykiatrinen sairaanhoitaja p. 014 266 5078 / 050 576 8293
Erityisnuorisotyöntekijä p. 014 266 8858 / 050 534 562”

Toivottavasti olette jo saaneet yhteyden nettipoliisiin tai saatte nopeasti yhteyden Ankkuri-tiimin poliisiin. Myös muihin Ankkuri-tiimin ammattilaisiin voitte olla yhteydessä, jos poliisin tavoittaminen on hankalaa.

Toivon sinulle ja kaverillesi paljon voimia tähän hankalaan tilanteeseen!

Terveisin,
Rita / Nuorten Jyväskylä

Käske lopettaa keskustelut, ja ei kannata ryhtyä ylipäätään väkisin jatkaa tollasta. Se toinen vaan tietää, että miten kiristellään ja tietää, että ystäväsi hyppii kuitenkin hänen mukaan. Odottakaa vastausta, ja jos ei tule niin soittakaa poliisin valtakunnalliseen numeroon. Kertokaa koko asia, ja samalla että nettipoliisille tehtyyn ilmoitukseen ei ole vastattu. Huomatkaa kuitenkin, että vastauksen kestämiseen voi liittyä tämä korona jonka takia ihmisiä on paljon etätöissä yms, ja nyt ilmoituksia voi sadella heille liikaakin tälläisellä ajalla eikä sen takia heti pysty kaikille vastaamaan ja auttamaan.