Olenko hetero

Moi! Olen miettinyt olenko lesbo. Pidän kyllä pojista ja osa on ihan söpöjäkin, mutta en tunne mitään ihastumista heitä kohtaan. En ole ihastunut tyttöön, mutta jotenkin pidän heistä enemmän. Esim. Jos katson tik tokin jossa on poika ja tyttö niin tuijotan aina tyttöä. Tämä on tullut noin kuukausi sitten. Onko joku ohi menevä vaihe vai olenko lesbo. Se ei haittaisi paljoa haluan vain tietää kovasti.

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi olenko hetero,

Sinua mietityttää oma seksuaalinen suuntautumisesi. Et ole ainoa, joka pohtii ihastuksen tunteita omaa sukupuolta kohtaan. Seksuaalisen mielenkiinnon kohteet voivat vaihdella, ja se on ihan normaalia erityisesti murrosiässä. Nuoruusikään kuuluu oman minuuden ja seksuaalisuuden pohtiminen: Kuka minä olen? Millaiseksi koen itseni? Kehen ihastun?

Ihmiset alkavat hahmottaa omaa seksuaalista suuntautumistaan hyvin eri-ikäisinä. Seksuaalinen suuntautuminen voi muuntua elämänkaaren aikana. Yleisintä on, että seksuaalinen suuntautuminen kirkastuu murrosiästä lähtien.

Onko homo vai hetero ei myöskään ole mustavalkoinen asia. Jotkut saattavat tuntea vetoa sekä samaa että vastakkaista sukupuolta oleviin kavereihinsa. Tämä ei kuitenkaan heti tarkoita, että olisi hetero, homo- tai biseksuaali, sillä erityisesti nuorena käydään läpi monia erilaisia muutoksia ja etsitään omaa identiteettiä. Itseään ei tarvitse välttämättä lokeroida homoksi, lesboksi tai heteroksi.

Tärkeintä on, että olet sinut itsesi kanssa, oli seksuaalinen suuntautumisesi sitten mikä tahansa.

Lähteet ja lisätietoa löydät näistä linkeistä:
https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/seksuaalinen-suuntautuminen/ 

https://seta.fi/sateenkaaritieto/seksuaalinen-suuntautuminen/

Lisäksi Espoon Tyttöjen Talolla on mahdollisuus seksuaalineuvontaan, jos sinusta tuntuu, että kaipaisit keskustelutukea oman seksuaalisuuden pohdintaan.

Ystävällisin terveisin Nuorten elämä Espoo

Olet ehkä bi tai pan.