Miten saada tukka mustasta blondiin yhdellä värjäyksellä???

Okei, ei oo oikee paikka tää, mutta tiiän et täällä saa oikeesti asiallisen vastauksen toisin kuin keskustelufoorumeilla.

Aiheeseen

Mulla on luonnostaan ihan "perinteinen" paksu tukka, jonka luonnollinen väri on maantien värinen. Oon kuitenkin tässä parin vuoden aikana ehtinyt vaihdella kestoväreissä ja sävytteissä liilaa, mustaa ja sinistä. Oon elämässäni 1 ainoan kerran blondannu, mut siitäki aikaa. Nyt n. 1-2kk sitte värjäsin mustaks, ja juurikasvu alkaa näkyy, väri haalistuu kunnol ja oon ajatellu vaihteeks blondaa jotta saisin mahdollisimman lähelle oman hiuksen sävyä.
Nii jotkut sanoo, et kannattaa värjää blondilla 2 kertaa että se oikeesti joihinkin hiustyyppeihin tarttuis kunnolla. Mut sitte jotkut sanoo, et jos monta kertaa blondaa nii sun hiukset menee tosi huonoon kuntoon ja ne rupeaa katkeilee. Nii onkse hölmö idea, et jos värjää ekasta kerrasta toisen kerran 2kk päästä nii tulis se 2 kertaa täyteen? Mä en vaa oikeesti halua vaurioittaa mun hiuksia hemmetisti, kosla se vaalennusaine on muutenki vissii kaikista kovinta myrkkyä ja etenkin just se värinpoisto. Ja jos värjää vaaleiks, millast ns tehohoitoo täytyy pitää säännöllisesti?
Riittääkö vaa se, et pesukertojen jälkee käyttää sekä pois pestävää ja hiuksiin jätettävää hoitoainetta, eikä käytä esim. Muotovaahtoa, tai kihartimia ja suoristusrautoja ollenkaan?

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moi, 

Kiitos viestistäsi! Kyllä täällä Kysyttävää-palstalla voi kysyä myös hiusten värjäämisestä, joten älä huoli: olet oikeassa paikassa. :)

Hienoa, että pohdit hiusten värjäämistä ja eri vaihtoehtoja sen suhteen tarkoin. Omista hiuksista kannattaakin pitää huolta.  

Hiusvärit voivat aiheuttaa pahoja herkistymisiä ja monissa hiusväripakkauksissa on myös merkintä, ettei niitä ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille. 

Jos ajatellaan turvallisuutta ja terveellisyyttä, hiusten värjääminen on järkevämpää tehdä kampaajalla kuin kaupan värillä itse värjäämällä. Tämä tietysti maksaa enemmän. Lisäksi Turvallisuus- ja kemikaalivirasto linjaa, että alle 16-vuotiaiden hiuksia saisi edes värjätä. Virasto ilmoittaa, että kampaajan täytyy kuluttajaturvallisuuslain mukaisen huolellisuusvelvollisuuden mukaan olla värjäämättä alle 16-vuotiaan hiuksia. Jotkut kampaamot silti värjäävät alle 16-vuotiaiden hiuksia, mutta kuitenkin vain huoltajien luvalla. 

Lisäksi, mitä nuorempana hiusten värjäämisen aloittaa, sitä todennäköisemmin joskus allergisoituu hiusväreille. Hiusten värjäämistä ei siis yleisesti ottaen suositella alle 16-vuotiaille. Lue aiheesta lisää esimerkiksi sessionsalon.fi-sivulla. 

Mustasta täydelliseen blondiin värjääminen ei välttämättä ole mahdollista yhdellä kertaa – värjäsi sitten kotiväreillä tai kampaamossa. Jokaisen hiukset ovat yksilölliset ja silläkin on vaikutusta lopputulokseen. Ei siis voida yleisesti sanoa, mikä on yhden värjäyskerran lopputulos, jos mustasta värjää blondiinYleensä kuitenkin tällaiset isot muutokset vaativat useamman kuin yhden värjäyskerran. Jos käyt kampaamossa, ammattilainen osaa varmasti arvioida just sun hiuksien suhteen, milloin sinun on järkevää värjätä hiukset toisen kerran. Ammattilainen osaa myös parhaiten “ennustaa” hiusten värjäämisen lopputuloksen tietyllä värillä.  

Hiusten hoito 

Jos värjäät hiuksesi, kannattaa sinun käyttää värin ja kiillon säilyttämiseksi vain värjätyille hiuksille tarkoitettua shampoota sekä hoitoainetta, jossa on värisuoja. Monet myös suosittelevat hiusnaamion käyttöä viikoittain. Kannattaa välttää pitkiä, kuumia vesipesuja ja pestä hiukset vain silloin, kuin se on tarpeellista. Niin kuin pohdit, suoristusraudan ja kihartimen käyttö kannattaa jättää pois ja hiustenkuivaajankin käyttö kannattaa jättää minimiin, jos haluaa pitää oikein hyvää huolta värjätyistä hiuksista. Suoran auringonpaisteen välttäminen suojaa hiuksia kuivumiselta ja väriä haalistumiselta. Kannattaa myös välttää tupeeraamista ja liiallista harjaamista.

Ennen värjäämispäätöstä voit jutella asiasta lisää vaikkapa jossakin nuorten chatissa ja saada kenties lisää vinkkejä. Chatteja löydät Netarista 

Toivottavasti vastauksesta on sinulle hyötyä! 

Mukavaa kevättä, 

Toivottelee Riina | Nuortenelämä.fi  

Hei! Et saa mustista hiuksista blondeja yhdellä kerralla mitenkään, suosittelen että menet kampaajalle ja aloitatte vaalennuksen asteittain raidoittamalla. Marketin aineilla tuhoat vain hiuksesi. T kokemusta on


Mulla ei ole varaa kampaajaan, sen vertan kalliiksi tulee. Ja oon ennenkin kaupan väreillä värjännyt, kokemusta on. Enkä ole litra kaupalla hiusvärejä käyttämässäkään. :dddddd


Testi kommentti


Mikä testi kommentti?

Pliis, ei pahalla mutta voitteko jättää just tollasen turhan kommentoimisen pois ellei oikeesti oo kommentoitavaa.