Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

 

Voit jakaa omat ajatuksesi ja kommenttisi aiheesta, hyödyntäen alla olevaa kenttää.

Sivu päivitetty viimeksi 3.3.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 04/04/2022 - 08:50
Heippa! Hyvä, että tulit juuri tälle sivulle, nimittäin yllä olevassa jutussa on esiteltynä erilaisia tapoja tienata taskurahaa. Löytyisikö niistä sinulle sopivia tienaamisen tapoja? :)

Jos olet jo täyttänyt tai täytät tänä vuonna 14 vuotta, voit tienata rahaa myös palkkatöitä tekemällä. Lue lisää Töitä 14-vuotiaalle -tietosivulta osoitteessa: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Toivottavasti tiedoista ja vinkeistä on sinulle hyötyä!
Tsemppiä tineaamiseen toivottelee Riina | Nuortenelämä.fi
To, 03/31/2022 - 21:31
Olen 13 vuotias tyttö. Tarvitsisin rahaa kahdessa päivässä noin 10-20€, koska menen parhaiden kavereideni kanssa kauppakeskukseen shoppailemaan. En saa kuukausi/viikkorahaa, joten esim kotityöt ovat yksi vaihtoehto. Paitsi etten itse meinaa keksiä mitään muuta nyt näin kevätajalla, kuin kodin ja varaston siivouksen. Onko teillä ideoita, miten saisin 2 päivässä 10-20€, joillain kevääseen sopivilla kotitöillä?
Pe, 04/01/2022 - 08:15
Moikka! Kiva, että haluat tienata itsellesi shoppailurahaa. Kodin ja varaston siivous on hyvä idea! Huoltajilta ja muilta tutuilta aikuisilta voi myös kysyä, olisiko tarvetta pestä ikkunat, sauna tai kylppäri tai vaikkapa siivota auto sisältä. Heiltä voi myös kysyä ideoita, millaisille töille olisi tarvetta ja mistä he olisivat valmiita maksamaan sinulle. Jos et saa tästä riittävää summaa, voit kasvattaa summaa keräämällä ja palauttamalla pulloja ja tölkkejä.

Toivottavasti saat tavoitesumman kasaan! :)
Mukavaa viikonloppua!
/Riina, Nuortenelämä.fi
Ma, 03/14/2022 - 19:26
hei! olen 12- vuotias tyttö, joka tarvitsee 400€ onko sinulla vinkkejä?
(vanhemmilta en saa viikko/kuukausi rahaa tai rahaa kokeesta tai hyvästä teosta)
To, 03/17/2022 - 11:07
Hei, kiitos kommentistasi!

Säästäminen on hyvä aloittaa suunnitelman tekemisellä. Voit suunnitella rahan tienaamista esimerkiksi vanhempasi kanssa. Voitte tehdä yhdessä suunnitelman, johon kirjaatte sinulle sopivat väylät rahan tienaamiseen, tavoitesumman, välitavoitteita ja aikataulun. Suunnitelman voi tehdä vaikkapa paperille tai tietokoneella.

Yllä olevassa jutussa on esitelty erilaisia tapoja rahan tienaamiseen. Mitkä niistä tavoista voisivat sopia sinulle? Kirjaa ne suunnitelmaan! :) Ikäisesi ei voi tehdä palkkatöitä, mutta jos yrittäjyys kiinnostaa, voit harkita sitäkin keinoa tienata rahaa koulun ohella. Voit kysyä myös vanhemmiltasi lisää vinkkejä. He tuntevat sinut ja heillä voi olla ideoita, jotka voisivat sopia juuri sinulle.

Tsemppiä ja malttia säästämiseen!
toivoo, Riina | Nuortenelämä.fi
Ti, 03/08/2022 - 15:15
Olen 11v ja tarviin n:1200€ mini traktoriin
Pe, 03/11/2022 - 13:07
Moi! Kiitos kommentistasi. Ikäisenäsi on hankala tienata isoja summia rahaa, koska 11-vuotiasta ei voida lain mukaan vielä palkata töihin. Voit kuitenkin tienata pienempiä summia rahaa muilla tavoin. Pienistä summista kerääntyy ajan mittaan isompi summa kasaan, jos itsellä riittää intoa tienaamiseen ja malttia säästämiseen.

Yllä olevasta artikkelista voit poimia vinkit, miten rahaa voi tienata ilman varsinaista palkkatyöpaikkaa. Mitkä noista tavoista voisi sopia sinulle? Voit käydä artikkelia läpi vaikkapa yhdessä huoltajasi kanssa. Liikkeelle tienaamisessa kannattaa lähteä sillä, että tekee pidemmän tähtäimen suunnitelman, johon kirjaa kaikki itselle sopivat tienaamisen tavat, aikataulun, tavoitesumman ja välitavoitteita.

Tsemppiä ja tarmoa tienaamiseen!
Lämpöisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ma, 03/07/2022 - 21:41
Hei olen 12v. ja tarvitsen 249,00€
tulevan kuningaspytonin terraarioon.
Mitä minä teen?
Pe, 03/11/2022 - 12:51
Hei! Mukava kuulla, että haluat tienata rahaa terraarioon. Säästäminen on hyvä aloittaa suunnitelman tekemisellä. Voit jutella rahan tienaamisesta esimerkiksi vanhempasi kanssa. Voitte tehdä yhdessä suunnitelman, johon kirjaatte sinulle sopivat väylät rahan tienaamiseen, tavoitesumman, välitavoitteita ja aikataulun. Suunnitelman voi tehdä vaikkapa paperille tai tietokoneella.

Yllä olevassa jutussa on esitelty erilaisia tapoja rahan tienaamiseen. Mitkä niistä tavoista voisivat sopia sinulle? Kirjaa ne suunnitelmaan! :)

Tsemppiä ja malttia säästämiseen!
lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
Su, 02/27/2022 - 22:52
Moi! Täytän kesällä vasta 13 ja pitäs saada kerättyy rahaa yli 1000€ yläkoululeirityksiin ja tällä hetkellä mulla on vaan 51€

Sivut