Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

Sivu päivitetty viimeksi 6.7.2020.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 07/06/2020 - 01:49
Moi! Oon 12 v tyttö ja haluisin oman koiran joka maksaa 1200€. Ja en saa siis viikkorahaa. Onks kellään ideoita??
Ma, 07/06/2020 - 12:22
Hei Cecilia. Koiran hankintaan ikäisenäsi on oltava huoltajien lupa. Suosittelen siis, että keskustelet asiasta huoltajiesi kanssa sekä suunnittelet yhdessä heidän kanssaan, miten just sä voisit tienata 1200€ rahaa koiraa varten. 12-vuotiasta ei voi palkata töihin, mutta yllä olevan artikkelin neuvoilla sinunkin on mahdollista tienata pieniä summia rahaa ilman varsinaista työpaikkaa. Eli voit tienata esimerkiksi keräämällä pulloja, poimimalla ja myymällä luonnonmarjoja sekä myymällä (huoltajasi luvalla) vanhoja vaatteita ja tavaroita kirppareilla.

Koiran ostamisen lisäksi rahaa kuluu myös sen ruokaan, eläinlääkärikuluihin, varusteisiin ja vakuutukseen. Nämäkin kulut tulee huomioida, kun suunnittelee koiran hankkimista. Koiran hankinnan suunnitteluun saat tukea hankikoira.fi-sivustolta: https://www.hankikoira.fi/koiran-hankinta

Kivaa kesää! Terkuin, Riina
La, 07/04/2020 - 12:26
Moi. Oon 12v poika ja tarttisin noin satasen rumpukamoihin ja pätäkkää ei ole. Olis ok jos lis jotain pientä ja kevyttä työtä.
Ma, 07/06/2020 - 12:12
Moi! Palkkatöihin et voi vielä ikäsi vuoksi päästä, mutta sinun on mahdollista tienata sata euroa muilla tavoin. Suosittelen hyödyntämään yllä olevan artikkelin vinkkejä, miten voi tienata taskurahaa. :)

Voisit myös jutella vanhempasi kanssa, miten just sä voisit tienata noin sata euroa rahaa.

Terkuin, Riina
Ke, 07/01/2020 - 00:17
Moi oon 11v poika ja tarvisin noin 250 sataa euroo ja mä tarvisin neuvoi miten saada ne rahat ajattelin ekaks pullon keräystä mutta nyt kaikki festarit on peruttu nii on ehkä vähä vaikee löytää pulloi ja niistä saa aika vähän rahaa. Ps unohdin sanoo et mulla on noin joulukuuhun aikaa koska sit tätä telkkua ei myydä enää koskaan se on 2019 malli
Ke, 07/01/2020 - 19:10
Tiiän ton tunteen mun tehokkain tapa kerätä rahaa mutta kun nyt ei oo festareita eikä markkinoita niin ei voi niitäkään kerätä
Ke, 07/01/2020 - 15:21
Hei. Pulloja keräämällä voit halutessasi kyllä kerryttää summaa, vaikka edes vähänkin. Jos 250€ tienaamisen jakaa heinä-joulukuu aikavälille, sinun siis tulisi tienata noin 42€ kuukaudessa, eli noin 10€ viikossa.

Ylläolevasta artikkelista kannattaa lukea vinkit, millä eri tavoin rahaa ikäisenäsi voi tienata pullojen keräämisen lisäksi.

Voit tehdä suunnitelman rahan tienaamiseksi ja kirjata siihen kaikki väylät, mitä kautta voit saada rahaa ja paljonko. Voisit kysyä siihen apua esimerkiksi vanhemmiltasi, sukulaisiltasi, paikkakuntasi nuorisotyöntekijältä tai mahdolliselta muulta luottoaikuiselta.

Mukavaa kesää! Tsemppiterkuin, Riina
Ti, 06/30/2020 - 14:25
hei olen 11vuotias tyttö joka haluaisi oman hevosen. Harrastan itse ratsastusta joten osaan hoitaa heppoja. En saa rahaa kotitöistä enkä saa myöskään viikkorahaa:( . ps. tiedän millainen vastuu se on!
To, 07/09/2020 - 16:18
Olen itsekin haaveillut omasta hevosesta. Mutta noin nuorena se on liian iso työmäärä ja vastuu. Ehdotan vuokrahevosta ja hieman vanhempana ylläpito hevosta. En halua olla ilkeä tai tuomitseva vaikka siltä kuulostaisikin
Ke, 07/01/2020 - 15:13
Moi! Hevosen ostamiseen tarvittava rahasumma on tuhansia euroja. Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n mukaan esimerkiksi hyvin koulutettu, rauhallinen ja terve keski-ikäinen (8-15v) ratsuhevonen maksaa 4 000 eurosta ylöspäin, rodusta ja yksilöstä riippuen jopa 10 000 €. Rahaa tarvitaan myös hevosen ostamisen jälkeen muun muassa sen ruokaan, eläinlääkärikuluihin, varusteisiin ja hevosen henkivakuutukseen. Hevosen hankkimisesta tulee tietysti myös keskustella huoltajien kanssa. Lue lisää hevosen hankkimisesta: www.shkl.net/omistaminen/mita-tulee-ottaa-huomioon-ennen-kuin-ostaa-hevosen

Valitettavasti tuhansien eurojen tienaaminen ikäisenäsi on haastavaa. Rahaa tienataan tavallisimmin tekemällä töitä. Alle 14-vuotiasta ei voi palkata töihin. Alle 14-vuotias voi kuitenkin esiintyä ja avustaa tilapäisesti taide- ja kulttuuriesityksissä tai niihin rinnastettavissa tapahtumissa aluehallintoviranomaisen poikkeusluvalla. Se on yksi väylä rahan tienaamiseen. Sinun on myös mahdollista tienata taskurahaa, ilman varsinaista työpaikkaa. Voit hyödyntää siinä ylläolevan artikkelin vinkkejä.

Kannustan sua tekemään selkeän ja tarkan suunnitelman rahan säästämiseksi, esimerkiksi vuodeksi kerrallaan. Voit kysyä siihen apua esimerkiksi vanhemmiltasi, sukulaisiltasi, paikkakuntasi nuorisotyöntekijältä tai kenties muulta luottoaikuiselta. Kirjatkaa suunnitelmaan rahasumma, mikä on tavoitteenasi säästää, sekä kaikki väylät, joiden kautta voit tienata rahaa.

Ratsastusharrastus ja osaaminen hevosten hoidossa on hyvä lähtökohta oman hevosen hankkimiselle. Rahan säästäminen hevoseen vaatii suunnitelmallisuutta, aikaa, kärsivällisyyttä ja ahkeraa asennetta, niillä pääsee jo pitkälle! :)
Tsemppiterkuin, Riina

Sivut