Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

Sivu päivitetty viimeksi 6.7.2020.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ti, 04/14/2020 - 15:48
Haluan tienata rahaa koska haluan auttaa vanhempia koronan aikana. Eli siis oon 12v
Mitä voisi tehdä että sais vähän isompia summia kun 20€. Oonks tyylii nyt ainoo joka yrittää löytää jotain rahalähteitä jotta vois auttaa vanhempia ja mummua?
To, 04/16/2020 - 16:48
Heippa! Ihana kuulla, että autat läheisiäsi. Ikäistäsi ei voida kuitenkaan palkata töihin, joten isojen rahasummien tienaaminen on hyvin haastavaa ikäisenäsi. Ylläolevasta artikkelista saat vinkkejä, kuinka voit tienata ainakin pieniä summia rahaa.

Vähävaraiset perheet voivat saada erilaisia rahallisia tukia Kansaneläkelaitokselta eli KELAlta. Paikkakuntasi sosiaalitoimi on myös yksi paikka, josta saa apua, jos rahat on tiukilla. Tsekkaa paikkakuntasi sosiaalitoimen sivuilta lisää tietoa vaikkapa yhdessä vanhempiesi kanssa. Myös monet seurakunnat järjestävät vähävaraisille erilaista apua, kuten ruoka-apua.

Lisää neuvoja saat halutessasi jossakin nuorten chatissa, chatteja löydät Netarista: www.netari.fi/avoimet-chatit.
Tsemppiä! Toivottelee Riina
Su, 04/12/2020 - 19:35
Hei olen kohta 12v tyttö ja tarvitsisin ehkä 200€. Kuinka voisin tienata tarvittavan määrän kesässä, jos vanhempani eivät voi antaa minulle rahaa, eivätkä antaa minulle töitä. Voiko esim. Raahen kunta antaa minulle kesätöitä?
To, 04/16/2020 - 16:37
Moi! Valitettavasti alle 14-vuotiasta ei voida palkata töihin. Ikäisenäsi on mahdollista tienata rahaa esimerkiksi yllä olevan artikkelin vinkkien avulla. Toivottavasti niistä on sulle hyötyä.

Kannustan sua kysymään lisää neuvoja tilanteeseesi Raahen virtuualisella nuorisotilalla nuorisotyöntekijöiltä. Kysy rohkeesti! Lisää tietoa virtuaalinuokkarista saat tältä sivulta: www.nastanetti.fi/uutiset/virtuaalinuokkarin-aukioloajat

Tsemppiterkuin, Riina
Ti, 04/14/2020 - 21:19
Ite keräsin pelkillä pulloilla kotoa noin 20€ parissa viikossa
La, 04/11/2020 - 17:29
Oon 12v tyttö ja tarvitsisin noin 500€ uuteen puhelimeen ja sen tarvikkeisiin eikä mulla ole tällähetkellä kuin 11€... En tiiä mitä tekisin kun nyt on tää korona pilaamassa kaiken :(
To, 04/16/2020 - 16:31
Moi! Toivottavasti yllä olevan artikkelin vinkeistä on sinulle hyötyä rahan tienaamisessa. Taskurahaa voit tienata esimerkiksi sopimalla vanhempiesi kanssa, paljonko saat rahaa, kun autat koti- tai pihatöissä tai lemmikkien hoidossa. Voit esimerkiksi tarjoutua siivoamaan vanhempiesi auton tai varaston tiettyä rahasummaa vastaan. Voisitko keskustella tästä vaihtoehdosta vanhempiesi kanssa? Jos tämä ei onnistu, voisivatko vanhempasi auttaa sinua tienaamaan tuon summan rahaa? Heillä voisi olla vinkkejä sinulle. Kannattaa myös vielä kartoittaa eri puhelinvaihtoehdot - käytettynä ja huollettuna hyviä puhelimia voi saada edulliseenkin hintaan.

Tsemppiä rahan tienaamiseen! T. Riina
Ti, 04/14/2020 - 21:22
Pulloilla saa tosi nopeesti rahaa! Ite keräsin parissa viikossa noin 20€ pelkästään pulloilla
To, 04/16/2020 - 16:25
Moi, hyvä vinkki! :)
Ti, 04/14/2020 - 20:08
Eikös sun vanhemmat osta sun puhelinta?

Sivut