Ystävien ongelmat tukahduttaa

Mun läheiseen ystäväpiiriin kuuluu 3 ihmistä, joilla kaikilla on jokin mielenterveyshäiriö (ovat käyneet lääkärissäkin tämän takia). Mun ympärillä oleva ilmapiiri ei siis oo kovin ilonen, ja tää vähän vaivaa mua. Tietty haluun olla näitten kolmen tukena, mutta mua pelottaa että pikkuhiljaa ne niitten ongelmat alkaa ahdistaa muaki niin paljo, että mulle tulee pahat oltavat. Kuuluisko mun etsiä ilosempaa porukkaa ympärilleni, vai mitä mä teen??

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Moikka!

Viestissäsi kuvailet hyvin tilannettasi ja päädyt viestisi lopussa vastaukseenkin. Ystävät ovat tärkeitä ja on hienoa, että haluat tukea heitä. Mielenterveyden ongelmat tuovat elämään harmaita ja tummia sävyjä, usein läheiset ja ystävät kokevat rinnalla samoja tuntemuksia. Sairaus niin sanotusti tarttuu. Siksi onkin hyvä etsiä muitakin asioita elämään, jotka tuovat vaihtelua ja vastapainoa. Vanhoja ystäviä ei tarvitse hylätä, mutta kun tankkaa energiaa, niin jaksaa heidänkin kanssa olla paremmin. Siitä ei tarvitse syyllisyyttä kantaa, että laajentaa kaveripiiriä. Ihmisellä voi olla saman aikaisesti useita ystäviä, jotka eivät välttämättä edes tunne toisiaan. 

Jaksamista sinulle!
Marja-Leena

Hei,


Kannattaa olla ystäviesi tukena, mutta jos heidän ongelmat alkavat ahdistaa sinua niin kannattaa sanoa että hankkii apua. Kannattaa hankkia sellaisia 'iloisia' ystäviä, mutta ei hylätä heitä muita. Tästä ei kyllä varmaan ollut apua, mutta jokatapauksessa!