Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Miten saada taskurahaa?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vielä hakea tai päästä töihin, voit hankkia pientä taskurahaa myös muilla tavoilla. Voit esimerkiksi kysyä, olisiko vanhemmillasi tai sukulaisillasi jotain sellaista tavallista isompaa kotityötä tai projektia, johon he tarvitsisivat apua ja josta he olisivat valmiita hieman maksamaankin. Tällaisia töitä voisivat olla talvella vaikkapa lumityöt ja kesällä nurmikon leikkuu, haravointi ja marjanpoiminta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito yms.

Taskurahaa voi hankkia myös keräämällä pulloja erityisesti isojen tapahtumien yhteydessä. Pullojen kierrättäminen on myös luonnolle kiva teko!

Pienten askareiden ohella voit kerryttää rahaa esimerkiksi säästämällä viikkorahat tai muut vanhemmilta saamasi rahat tilille. Mikäli haluat, voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Tällöin voit itse päättää myöhemmin, mihin haluat rahasi käyttää.

Yksi hyvä keino on myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai nettihuutokaupoissa. Muistathan kuitenkin jutella kirpputorimyynnistä ensin vanhempiesi kanssa.

Kesän lopulla ja syksyllä voit hankkia taskurahaa marjoja poimimalla. Marjoja saa poimia metsästä ja myydä verovapaasti, jos niitä ei poimi varsinaisesti työkseen.

Jos olet innokas bloggaaja tai vloggaaja, voit selvitellä mahdollisuuksiasi saada mainostuloja.

Jos sinulla on kysyttävää taskurahan tienaamisesta, kirjoita kysymyksesi Kysyttävää-palstalle

Sivu päivitetty viimeksi 6.7.2020.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ke, 08/12/2020 - 14:40
Hei tarvitsen rahaa yhteen juttuun en saa viikko rahaa sun muuta ja haluaisin saada sitä suht nopeasti mieluiten ennen joulua
T:11v tyttö
Ma, 08/24/2020 - 12:19
Moikka!
Rahan tienaaminen nopeasti ikäisenäsi ei ole yleensä helppoa - ainakaan kovin isojen rahasummien. Ikäistäsi ei voida palkata töihin, mutta sinun on mahdollista tienata jonkin verran rahaa ilman työpaikkaakin. Jos tarvitset vinkkejä rahan tienaamiseen, saat niitä yllä olevasta artikkelista sekä tästä:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen esimerkiksi sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi leikata nurmikkoa, haravoida, olla kauppa-apuna, hoitaa lemmikkiä, pestä ikkunoita tai auton, tehdä lumitöitä talvella tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan tai jotain muuta mihin apuasi voitaisiin tarvita.)
-Poimi luonnonmarjoja ja/tai sieniä ja myy ne.
-Kerää ja palauta pulloja
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla (Tähän tarvitset huoltajien luvan)

Tsemppiä tienaamiseen! T. Riina
Ma, 08/10/2020 - 14:45
Haluisin uude puhelimen ni mikä ois helppo tapa kerätä rahaa? Oon siis 13.... Ja keräisin Iphoneen
Ma, 08/24/2020 - 12:13
Moi! Jollekin helppo tapa tienata on pullojen kerääminen ja palauttaminen, toiselle helpompaa on luonnonmarjojen poiminen ja myyminen. Jollekin, joka tuntee hyvin sienet, on sienten poimiminen ja myynti helppo tapa rahan tienaamiseen. Yllä olevassa artikkelissa on lueteltuna erilaisia tapoja taskurahan tienaamiseen. Suosittelen tsekkaamaan ne, ja miettimään, mikä/mitkä niistä tuntuisivat sinusta helpolta. :)

Jos täytät tänä vuonna 14 vuotta, on sinun mahdollista päästä myös palkkatöihin koulun ohella ja kerätä sillä tavoin rahaa. Lisätietoja työnhakuun ja -tekoon 14-vuotiaalle ja 14 tänä vuonna täyttävälle saat Töitä 14-vuotiaalle -osiosta osoitteessa www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Voit tehdä vaikkapa vanhempiesi tai jonkun muun luottoaikuisesi kanssa tarkemman suunnitelman rahan tienaamiseksi. Suunnitelmaan kannattaa kirjata ainakin tavoitesumma, joka on tarkoituksena tienata sekä kaikki sinulle sopivat väylät, joita kautta juuri sinä voit rahaa saada.

Tsemppiterkuin, Riina
La, 08/08/2020 - 10:27
Olen 10v ja haluaisin kerätä 8vuotta mahdollisimman paljon rahaa ennen kun olen 18v
Ma, 08/24/2020 - 12:02
Hei! Mukava kuulla, että rahan tienaaminen ja oman tulevaisuuden suunnittelu kiinnostaa sinua. Jos kaipaat vinkkejä rahan tienaamiseen, saat niitä yllä olevasta artikkelista. Toivottavasti niistä on sinulle hyötyä. Voit siis tienata rahaa esimerkiksi keräämällä ja palauttamalla pulloja ja tölkkejä, poimimalla ja myymällä marjoja ja sieniä sekä myymällä (huoltajasi luvalla) vanhoja vaatteita ja tavaroita kirppareilla.

Sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, sinut voidaan palkata töihin ja voit tienata sitä kautta omaa rahaa. Siihen, mitä töitä ja mistä 14-vuotias voisi saada töitä, löydät tietoa ja vinkkejä tältä Töitä 14-vuotiaalle -osiosta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Sitten, kun täytät 15 vuotta ja olet suorittanut peruskoulun, sinua koskee nämä Töitä 15-vuotiaalle -osion tiedot ja vinkit: www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle

Jos haluat, voit myös tehdä vaikkapa vanhempiesi tai jonkun muun luottoaikuisen kanssa tarkan suunnitelman rahan tienaamiseeksi 8 vuoden ajalle - esimerkiksi vuodeksi kerrallaan. Suunnitelmaan kannattaa kirjata ainakin rahasumma, joka on tavoitteenasi tienata (voit myös asettaa välitavoitteita) sekä kaikki väylät, joita kautta juuri sinun on mahdollista rahaa kerätä. Rahan säästämisessä voi hyödyntää jotain maksutonta sovellusta tai palvelua, esimerkiksi: https://penno.fi (kysy vanhempiesi lupa tähän.)

Tsemppiä rahan keräämiseen! Terkuin, Riina
Ma, 08/03/2020 - 14:11
Hei en tiedä miten saada rahaa koska ajattelin tehdä 6vuotta töitä että saisin mahdollisimman paljon rahaa ennnen ku olen 18
Ma, 08/24/2020 - 11:06
Hei, olipa hyvä, että löysit tälle sivulle! Nimittäin yllä olevassa artikkelissa on listattuna hyviä vinkkejä, miten rahaa voi tienata. Toivottavasti niistä on sinulle hyötyä. Eli voit tienata rahaa esimerkiksi keräämällä ja palauttamalla pulloja ja tölkkejä, poimimalla ja myymällä marjoja ja sieniä sekä myymällä (huoltajasi luvalla) vanhoja vaatteita ja tavaroita kirppareilla.

Sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, voit alkaa etsiä palkkatöitä ja tienata sitä kautta. Siihen, mitä töitä ja mistä 14-vuotias voisi saada töitä, löydät tietoa ja vinkkejä tältä Töitä 14-vuotiaalle -osiosta: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Sitten, kun täytät 15 vuotta ja olet suorittanut peruskoulun, sinua koskee nämä Töitä 15-vuotiaalle -osion tiedot ja vinkit: www.nuortenelama.fi/toita-15-vuotiaalle

Voit halutessasi myös tehdä vaikkapa vanhempiesi tai jonkun muun luottoaikuisesi kanssa tarkemman suunnitelman rahan tienaamiseksi. Suunnitelman voi tehdä esimerkiksi vuodeksi kerrallaan. Suunnitelmaan voi kirjata muun muassa tavoitesumman, joka on toiveena tienata sekä kaikki väylät, joita kautta juuri sinun on mahdollista rahaa saada. Rahan säästämisessä voi hyödyntää jotain maksutonta sovellusta tai palvelua, esimerkiksi: https://penno.fi (Kysy vanhempiesi lupa.)

Hienoa, että omien rahojen hallinta ja oman tulevaisuuden suunnittelu kiinnostaa sinua. Tsemppiä suunnitelmiesi toteuttamiseen! Terkuin, Riina
Su, 08/02/2020 - 20:58
Tartteisin 100€ ja oon 11v
Ma, 08/24/2020 - 10:52
Hei,
jos tarvitset vinkkejä sadan euron tienaamiseen, tässäpä vinkkejä:
-Kotitöiden ja muiden avustavien töiden tekeminen esimerkiksi sukulaisilla tai naapurustossa. (Kysy voisitko esimerkiksi leikata nurmikkoa, haravoida, olla kauppa-apuna, hoitaa lemmikkiä, pestä ikkunoita tai auton tai tehdä viikkosiivouksia rahallista korvausta vastaan.)
-Toivo esimerkiksi synttäri- ja joululahjat rahana ja laita säästöön.
-Poimi luonnonmarjoja ja/tai sieniä ja myy ne.
-Kerää ja palauta pulloja
-Myy tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputoreilla (Tähän tarvitset huoltajien luvan)

Tsemppiä 100 € tienaamiseen! T. Riina

Sivut