Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 23.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
To, 11/03/2022 - 03:20
Hei
etsin töitä voin tehdä perjantaisin,ja viikonloppuna,olen sosiaalinen,helppo ymmärtävä.
Osan puhua englantia,suomea,ja monta eri kielta.
To, 11/10/2022 - 10:26
Hei, kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että etsit töitä. Sosiaalisuudesta ja kielitaidosta on sinulle varmasti etua työn saamisessa. Toivottavasti näistä Nuortenelämä.fi-palvelun työaiheisista tietosivuista on sinulle apua työnhaussa.

Jos haluat neuvontaa työnhakuun liittyen, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa
Kysymyksiin vastataan viidessä arkipäivässä.

Tsemppiä työnhakuun!
Ystävällisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
To, 08/18/2022 - 14:04
Voiko työantaja pakottaa pitämään viikonloppu vapaita jos itselle arki vapaat olisivat paremmat talouden sekä mielenterveyden kannalta?
To, 08/18/2022 - 16:17
Hei! Työntekijällä ei automaattisesti ole oikeutta valita itsenäisesti, milloin pitää vapaapäivänsä. Työsuhteeseen liittyvistä asioista sovitaan työsopimuksella, josta käy ilmi esimerkiksi työaika ja työhön sovellettava työehtosopimus. Työnantajan on lisäksi noudatettava työaikalakia. Työnantajan kanssa on hyvä käydä keskustelua ja yrittää sopia omaan tilanteeseen parhaiten sopivista vapaiden sijoittelusta. Riippuen työstä ja tilanteesta, joskus työnantajan on mahdollista joustaa.

Jos haluat tarkempaa tietoa ja neuvontaa työsuhteeseen, työaikaan ja työntekijän oikeuksiin liittyen, kannustan olemaan yhteydessä työsuojeluhallinnon verkkopalveluun: www.tyosuojelu.fi. Palvelusta löytyy paljon tietoa sekä työsuojeluviranomaisten valtakunnallinen puhelinneuvonta.

Ystävällisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
To, 08/18/2022 - 13:41
Hei,olen 16v ja etsin töitä
To, 08/18/2022 - 14:15
Hei! Mukava kuulla, että etsit töitä. Toivottavasti näistä Nuortenelämä.fi-palvelun työaiheisista tietosivuista on sinulle apua työnhaussa. Jos haluat neuvontaa työnhakuun liittyen, kannustan sinua kirjoittamaan kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa
Kaikkiin kysymyksiin vastataan viiden arkipäivän sisällä.

Mukavia kesäpäiviä ja onnea työnhakuun! :)
Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ke, 08/17/2022 - 11:26
Etsin töitä olen 19 v
Ke, 08/17/2022 - 11:32
Hei! Kiva kuulla, että etsit töitä! Toivottavasti näistä Elävää elämää -tietoalueen työaiheisista tietosivuista on sinulle hyötyä työnhaussa. Jos haluat neuvontaa töihin liittyen, kannustan sinua kirjoittamaan kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa. Kaikkiin kysymyksiin vastataan viidessä arkipäivässä.

Mukavia loppukesän päiviä sinulle ja tsemppiä työnhakuun! :)
Lämpöisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 03/26/2022 - 16:34
moi, oon 15 vuotias tyttö oulusta, kohta 16. Kysyisin, että saako mun ikäinen hakea kesätöihin esim. poliisiin tai sairaalaan?
Ma, 03/28/2022 - 15:50
Jos olet 15-17-vuotias oululainen nuori, saat Oulun kaupungilta kesätyösetelin. Saman kesän aikana voit käyttää vain yhden kesätyösetelin. Kesätyösetelin arvo on 320 euroa ja se on tukea työnantajalle sinun palkkaamiseksi.

Setelin avulla voit hakea kesätöitä Oulusta, Hailuodosta, Iistä, Kempeleestä, Limingasta, Lumijoelta, Muhokselta ja Tyrnävältä kesäkaudelle 1.5.–30.9.2022. Työnantajana voivat toimia yritykset tai kolmannen sektorin toimijat. Kesäsetelityö kestää kaksi viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa tai yhteensä 60 tuntia kesäkauden aikana.

Saat kesätyösetelin, kun kotikuntasi on Oulu, ja olet syntynyt 1.5.2004-30.4.2007 välisenä aikana. Jos et ole koulussa tai opiskelet toisella paikkakunnalla, voit saada kesätyösetelin soittamalla Byströmin Ohjaamon numeroon 050 599 2293.

Mihin kesätyösetelillä voi työllistyä?
Kesätyösetelillä voit työllistyä Oulussa, Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella ja Tyrnävällä toimivaan: yritykseen, yhdistykseen, järjestöön, seuraan tai säätiöön.

Kesätyösetelillä et voi työllistyä: kaupungin yksiköihin, valtion yksiköihin (poliisi) tai yksityiselle henkilölle (esim. oma perhe tai mummola).
Etsi kesäsetelityöpaikkoja BusinessOulun tai TE-palvelujen sivuilta.

Tutustu myös avoimiin kesätyösetelipaikkoihin BusinessOulun sivuilla tai etsi paikkoja TE-palvelujen sivuilta.
https://www.businessoulu.com/fi/tyollisyyspalvelut/kesatyo/avoimet-kesatyosetelipaikat.html

Sivut