Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 3.9.2020.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ti, 11/03/2020 - 10:44
Moi! Kiva kuulla, että etsit töitä tienataksesi itsellesi rahat mopoon. Aluksi kannattaa pohtia, millainen työ olisi itselle kiinnostava ja sopiva. Joskus se voi toki selvitä vain kokeilemalla erilaisia töitä. Tästä Töitä 14-vuotiaalle -osiosta saat tietoa siitä, millaiset työtehtävät sopivat 14-vuotiaalle: www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle.
Voit tutustua niihin ja miettiä, mitkä niistä vaikuttaa susta mielenkiintoisilta ja missä työpaikassa voisit sellaisia töitä päästä tekemään sun paikkakunnalla. Sitten voit kysyä ilta- ja viikonlopputöitä suoraan sellaisesta sinua kiinnostavasta paikasta.

Töitä voi myös etsiä erilaisten työnhakukoneiden avulla. Yllä olevassa jutussa on työnhakukoneita listattuna, kannattaa käydä kokeilemassa joitakin niistä. Jos kaipaat lisää tietoa tai neuvontaa, voit kirjoittaa viestin Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa/

Tsemppiä työnhakuun! T. Riina
Pe, 10/23/2020 - 21:15
Hei käyn koulua ammattikoulussa olen 16 vuotias etsin ilta töitä koulun ohelle mutta en osaa yhtään etsiä mistä hakisin töitä omalta paikkakunnalta
Ti, 10/27/2020 - 08:39
Moi! Kannattaa selvittää löytyykö paikkakunnaltasi Ohjaamoa. Sieltä voit kysyä neuvoa tynönhakuun.

Myös erilaisissa työnhakupalveluissa pystyy asettamaan hakuehtoihin paikkakunnan, jolloin löydät avoimia työpaikkoja juuri sinun paikkakunnaltasi. Näitä työnhakupalveluita on listattuna yllä olevassa artikkelissa, ja laitan tähän niistä pari:
- Duunitori.fi
- Oikotie.fi
- Avointyöpaikka.fi

Onnea työnhakuun!:)
T. Sini
Pe, 10/02/2020 - 14:11
tarvitsen työ paikan mahdollisimman pian
Ma, 10/05/2020 - 12:37
Hei Kalel! Emme tarjoa työpaikkoja Nuortenelämä.fi-palvelussa. Toivottavasti nämä Elävää elämää -tietoalueen työhön liittyvät tietoartikkelit kuitenkin auttavat sinua saamaan työpaikan mahdollisimman pian. Jos tarvitset neuvontaa ja lisää tietoa työnhakuun liittyen, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle osoitteessa www.nuortenelama.fi/kysyttavaa. Kysyttävää-palstalla tarjotaan tietoa ja neuvontaa kaikkiin nuoria mietityttäviin asioihin ja tilanteisiin. Kaikkiin viesteihin vastataan viiden arkipäivän kuluessa. :)

Mukavaa syksyä ja tsemppiä työnhakuun! Toivottelee Riina
La, 09/26/2020 - 19:29
Hei! Kuinka vanha pitää olla näihin hommiin?
Minkä ikäinen nuorin voi olla?
Ti, 09/29/2020 - 10:27
Heippa!

Työnteon voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 14 vuotta. Alle 14-vuotiaana on mahdollista avustaa ja esiintyä taide- ja kulttuuriesityksissä tilapäisesti, jos siihen on poikkeuslupa aluehallintoviranomaiselta. Alle 15-vuotiaan työajan tulee olla kello 8-20 välillä ja töitä saa tehdä enintään 35 tuntia viikossa. Viikonloppuisin alle 14-vuotias saa tehdä töitä enintään 7 tuntia päivässä.

Voit lukea lisää työnteosta alaikäisenä seuraavilta sivuilta:

https://www.nuortenelama.fi/t%C3%B6it%C3%A4-14-vuotiaalle

https://rekrytointi.com/tyonhaku/tyonhaku-nuori-tyonhakija/alaikainen-tyoelamassa/

https://www.nuortenelama.fi/tyonteko-alaikaisena

T. Sini
Ma, 09/14/2020 - 18:35
hei,
olen 18 vuotias opiskeken lukiossa. Haluaisin tehdä töitä koulun jälkeen mutta en tiedä mistä voin hakea työtä ja miten.
Ti, 09/15/2020 - 09:29
Hei,
kiva kuulla, että etsiskelet töitä. Yllä olevassa artikkelissa on monta työnhakukonetta, joiden kautta voit etsiä avoimia työpaikkoja. Jokaisessa työpaikkailmoituksessa on aina ohjeet, kuinka juuri sitä työpaikkaa haetaan. Lisäksi kannattaa tsekkaa tuo WorkPilots-työnhakusovellus: https://workpilots.fi/. Sen kautta voi löytää näppärästi keikkatöitä opintojen ohelle. Sivustolla on ohjeet, kuinka sovellusta käytetään ja miten työn hakeminen käy. Mainostenjakotyötä voit etsiä vaikkapa osoitteessa jakajaksi.fi. Lastenhoitotöitä voi saada osoitteessa babysits.fi.

Lisäksi voit hakea töitä suoraan sinua kiinnostavasta työpaikasta, vaikka heillä ei olisikaan juuri tällä hetkellä avoimena työpaikkoja. He voivat olla sinuun yhteydessä sitten, kun tarvetta työntekijälle tulee. Ohjeita siihen, miten töitä voi hakea, löydät tältä Työnhaku-sivulta: www.nuortenelama.fi/tyonhaku

Jos kaipaat tarkempaa neuvontaa tilanteeseesi, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle tai käydä juttelemassa paikkakuntasi nuorten tieto- ja neuvontapalvelussa tai Ohjaamossa.

Onnea työnhakuun! :) Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ti, 09/08/2020 - 19:30
Hei, olen Veeti porista 15 etsin viikonloppu ja ilta töitä voitteko auttaa?'

Sivut