Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa, nämä palvelut eri puolilla Suomea ovat apunasi:

Ilta- ja viikonlopputyö

Ilta- ja viikonlopputyö ovat hyviä tapoja ansaita ja kerryttää työkokemusta. Iltaisin ja viikonloppuisin tarvitaan paljon esimerkiksi myyjiä, siivoojia, ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia, feissaajia, tarjoilijoita, varastotyöntekijöitä, puhelinmyyjiä ja lastenhoitajia. Voit etsiä lastenhoitotöitä esimerkiksi osoitteessa babysits.fi.

Voit etsiä ilta- ja viikonlopputöitä, samoin kuin muitakin töitä, kysymällä suoraan jostakin tuntemastasi yrityksestä tai muusta organisaatiosta. Lisäksi voit etsiä vapaita työpaikkoja esimerkiksi näiden hakukoneiden kautta:

www.avointyopaikka.fi
www.indeed.fi
www.te-palvelut.fi
www.oikotie.fi
www.monster.fi
www.duunitori.fi
fi.jooble.org

Workpilots-sovelluksen kautta voit löytää helposti ja turvallisesti keikkatöitä, vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. 

Myös henkilöstövuokrausfirmojen kautta kannattaa etsiä töitä.
Mikäli olet opiskelija, sinun kannattaa tutustua Työskentely opiskelun ohessa –artikkeliin, josta saat tietoa muun muassa tulojesi vaikutuksesta opintotukeen.

Mikäli olet vielä alaikäinen, otathan huomioon nuoria työntekijöitä koskevat ohjeet ja työaikarajoitukset.

14-vuotiasta työntekijää koskevat ohjeet löydät täältä.

15-vuotiaalle oppivelvollisuutensa suorittaneelle löytyy ohjeita täältä.

Sivu päivitetty viimeksi 23.03.2021.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
To, 01/26/2023 - 14:14
hei olen 15vuotias täytän pian 16 ja etsin koulun ohella työpaikkaa että saisin taskurahaa
To, 01/26/2023 - 16:53
Hei! Mukava kuulla, että etsit töitä koulun ohelle. Toivottavasti näistä Nuortenelämä.fi-palvelun Elävää elämää -tietoalueen artikkeleista on sinulle hyötyä työnhaussa. Voit hyödyntää esimerkiksi tälle sivulle listattuja työnhakukoneita töiden etsimisessä.

Jos tarvitset neuvontaa tai sinulla on jotain kysyttävää työnhakuun tai töihin liittyen, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa
Kysymyksiin vastataan viidessä arkipäivässä.

Jos haluat henkilökohtaisempaa ohjausta työnhakuasioihin, kannustan olemaan yhteydessä lähimpään Ohjaamoon, palvelu on maksutonta. Löydät lähimmän Ohjaamosi yhteystiedot osoitteesta ohjaamot.fi.

Menestystä työnhakuun!
Ystävällisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
Ma, 01/09/2023 - 21:04
Moikka olen Cessan 17 vuotta kirkkonummelta.
Etsin töitä arkipäiville 17-22 ja viikonloppusi ihan millo vaa. Mieluiten lähellä kirkkonummea mutta helsingissä käy myös.
Ma, 01/16/2023 - 12:05
Hei! Kiva kuulla, että etsit töitä. Toivottavasti näistä Elävää elämää -tietoalueen artikkeleista on sinulle hyötyä työnhaussa. Esimerkiksi tälle sivulle listattuja työnhakukoneita voi hyödyntää töiden etsimisessä. Jos tarvitset neuvontaa tai sinulla on jotain kysyttävää työnhakuun tai töihin liittyen, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa
Kysymyksiin vastataan viidessä arkipäivässä.

Jos haluat henkilökohtaisempaa ohjausta työnhakuasioihin, kannustan olemaan yhteydessä paikkakuntasi Ohjaamoon, palvelu on maksutonta: www.kirkkonummi.fi/ohjaamo

Tsemppiä työnhakuun!
Lämpimin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
Pe, 12/16/2022 - 20:51
Hei, nimeni on Max, olen 16 vuotias ja etsin töitä Vantaalta tai Helsingin seudulta Olen tällä hetkellä opiskelija, mutta voin työskennellä joka päivä klo 15-21 ja viikonloppuisin klo. klo 10-18.
Ti, 12/20/2022 - 12:21
Hei Max.

Kiva kun laitoit viestiä. Yllä on paljon erilaisia sivustoja, joista voit etsiä itsellesi ilta- ja viikonlopputöitä. Jos tarvitset vahvempaa tukea työnhakuun liittyen, suosittelen käymään Vantaan Ohjaamolla Tikkurilassa. Vantaan Ohjaamolla saat apua niin cvn tekemiseen, kuin myös työnhakuun liittyen. Heillä on esimerkiksi keskiviikkoisin työnhakuklubi, jossa saat apua työnhaussa. https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-vantaa/palvelut?work Sivuston alareunassa on erilaisia työnhakumateriaaleja, joita voit käyttää hyödyksi.

Lisätietoa Vantaan Ohjaamosta löydät alhaalta;

https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-vantaa

Tsemppiä työnhakuun ja oikein mahtavaa loppuvuotta!

Su, 11/20/2022 - 13:45
Olen mohammad
Etsin iltapäivä- tai viikonlopputyötä
Ke, 11/23/2022 - 10:05
Hei! Mukava kuulla, että etsit töitä. Toivottavasti näistä Elävää elämää -tietoalueen vinkeistä on sinulle apua.

Jos haluat neuvontaa työnhakuun liittyen, voit kirjoittaa kysymyksesi Kysyttävää-palstalle: www.nuortenelama.fi/kysyttavaa
Kysymyksiin vastataan viidessä arkipäivässä.

Ohjaamot tarjoavat henkilökohtaista ohjausta työnhakuun. Voit katsoa lähimmän Ohjaamosi tiedot verkkosivulta: www.ohjaamot.fi

Tsemppiä työnhakuun! :)
Ystävällisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi
La, 11/05/2022 - 18:15
Saako 12 vuotiiaana tehdä töitä
To, 11/10/2022 - 10:37
Hei, kiitos kommentistasi!

Lähtökohtaisesti 12-vuotiasta ei voi ottaa palkkatöihin.

Aluehallintoviraston poikkeusluvalla 12-vuotias saa kuitenkin työskennellä esiintyjänä tai avustajana taide- ja kulttuuriesityksissä sekä muissa vastaavissa tilaisuuksissa, jos toiminta ei vaaranna lapsen turvallisuutta tai aiheuta haittaa hänen terveydelleen, kehitykselleen tai koulunkäynnilleen.

12-vuotias voi tehdä töitä myös yrittäjänä, esimerkiksi perustamalla toiminimen.

12-vuotias voi myös tehdä jonkin verran epävirallisia töitä ja tienata siten taskurahaa. Siitä lisää tietoa löytyy Miten saada taskurahaa? -sivulta: www.nuortenelama.fi/miten-saada-taskurahaa

Ystävällisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Sivut