Esinahka ja runkkaus

Moikka, Huomasin saunassa velipojalla olevan esinahka puoliksi rullattuna taakse ja näytti olevan jumissa. Eli toinen reunasta oli paisunut ns. Palloksi. Onko Tästä haittaa ja miten voisin ottaa puheeksi veljen kanssa tämän. Ite 30v ja veli kohta 18v ja itseäni haittaa etten pääse runkkauksesta eroon. Vaikka kuinka yritän. Enkä myös oo kenenkää kanssa puhunut kyseisestä asiasta. Välillä oma esinahka on pieniä haavoja ja kuiva. Siihen käyttänyt normi Aino rasvaa. Kiitoksia jo valmiiksi

Kommentoi
Näytä vastaukset

Nuortenelämä.fi vastaa

Hei ja kiitos viestistäsi!

Kerrot että veljesi esinahka on puoleksi rullattuna taakse ja jumissa. Toisesta reunasta se oli paisunut ns. palloksi. Asiaan on hyvin vaikea näin verkkoneuvonnan välityksellä ottaa kantaa, mutta kannustan sinua juttelemaan asiasta veljesi kanssa. Voisitkohan tehdä sen esim. seuraavalla kerralla kun saunotte? Ole lempeä ja kysy vaikka, että onko tuollaisesta hänelle haittaa. Varsinaisesti se, että esinahka on takana ja terska näkyy, ei ole vaarallista, jos siitä ei aiheudu esim. kipua. Tuosta paisumisesta saattaisi olla hyvä jutella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa (esim. terkkari tai lääkäri).

Yrität päästä eroon runkkauksesta. (Perusvoiteita voikin käyttää, jos peniksen alue tuntuu kuivalta tai hilseilevältä.) Et tarkemmin kertonut, miksi tahdot runkkaamisesta eroon. Jokaisella on oikeus nauttia omasta kehostaan, eikä runkkaamisessa ei ole mitään väärää. Voit lukea runkkaamisesta vaikkapa täältä rfsu:n sivulta. Toki jokainen itse päättää, runkkaako vai ei. Jos runkkaaminen häiritsee normaalia elämää tai on liiallista, on sitä siinä tapauksessa varmasti hyvä vähentää. Joskus liiallinen runkkaaminen voi kertoa jostakin ihan muusta, oman elämän ongelmasta, jota on syytä käsitellä.

Ymmärsin, että toivot vinkkejä runkkaamisen vähentämiseksi. Voisitkohan tehdä runkkaamisen sijasta jotain muuta? Jotain, mistä itse pidät. Mikä saa sinut rentoutumaan? Mikä on mielestäsi mukavaa tekemistä, joka mahdollisesti veisi ajatukset muualle runkkaamisesta? Olisiko se liikunta, musiikin kuuntelu tai soittaminen, lukeminen tai kirjoittaminen, kavereiden tai perheenjäsenten kanssa oleminen, lemmikin ulkoiluttaminen, siivoaminen tai jokin sinusta mukava harrastus?

Halutessasi voit lukea täältä Sexpon sivulta, mitä on addiktoitunut seksikäyttäytyminen, sen syyt ja vaikutukset elämään sekä ohjeet, mitä tehdä jos seksikäyttäytyminen on pakonomaista. Täältä voit myös jättää kysymyksen, jos kaipaat lisää neuvoa tilanteeseesi. Kysymykseesi vastaavat henkilöt ovat koulutettuja seksologian ammattilaisia. Täältä pääset puolestaan tutustumaan seksuaaliterapiaan.

Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

Tarkoitan aisti rasvaa