Young Ambassadors - ohjelman 2014 haku on käynnistynyt

18.10.2013

Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön ja CIMOn rahoittaman Finland–US Young Ambassadors -stipendiohjelman neljäs ohjelmakausi on käynnistynyt! Hakuaika on käynnissä 4.11.2013 saakka. Stipendiohjelma Finland-US Young Ambassadors’ Program on suunnattu 16–17-vuotiaille, ulospäin suuntautuneille, koulutyössään motivoituneille ja ympäristöasioista kiinnostuneille lukiolaisille.

Ohjelman tavoitteina on lisätä kulttuuriemme välistä ymmärrystä, antaa ensikäden tietoa suomalaisnuorille Yhdysvalloista ja amerikkalaisten elämästä, sekä edistää kiinnostusta ympäristö- ja monikulttuurisuusasioihin. 

Young Ambassadors – kesäohjelmaan valitaan noin 15 lukiolaista Suomesta, jotka saavat stipendin kuuden viikon mittaiseen ohjelmaan Yhdysvalloissa kesällä 2014. Stipendiaattien valinnassa painotetaan myös hakijan laatimaa englanninkielistä ympäristöaiheista kirjoitusta.

Ohjelman toteutuksesta, nuorten hakuprosessista ja lähtövalmennuksista vastaa vaihto-oppilas- ja kansainvälisyyskasvatusjärjestö Suomen Youth for Understanding ry (YFU).

Young Ambassadors – stipendiaatit matkustavat Yhdysvaltioihin kesäkuun 2014 alussa. Ohjelma alkaa Washington DC:ssä, jossa saapumisvalmennuksen ohella nuoret saavat ensikosketuksen Suomen Yhdysvaltain suurlähetystön toimintaan ja pääsevät tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin. Matka jatkuu lentäen Coloradoon, jossa kesästipendiaatit asuvat n. viisi viikkoa paikallisten perheiden jäsenenä. Isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, YFU:n haastattelemia ja ohjelmaan valmentamia.

Colorado, josta Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce J. Oreck on kotoisin, kuuluu edelläkävijäosavaltioihin ympäristöasioissa ja tukee myös lainsäädännöllään uudistuvia luonnonvaroja hyödyntävien energialähteiden käyttöönottoa. Coloradossa sijaitsee upeiden kansallispuistojen lisäksi myös tutkimus- ja tiedelaitoksia. jotka tukevat ja edistävät puhtaampien energialähteiden käyttöönottoa ja ympäristön suojelua.

Stipendiohjelman hakuaika on käynnissä 4.11.2013 saakka.

Lisätietoja ja hakuohjeet osoitteesta: http://www.yfu.fi/stipendit-ja-apurahat/young-ambassadors/nain-haet-yap-stipendia

1 Kommentti
Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.
Ma, 02/09/2015 - 09:58
Mahtava mahdollisuus kesäksi 2014 päästä Jenkkeihin.