YLEn radioteatteri ja Pelastakaa Lapset yhteistyössä kiusaamisen estämiseksi

19.02.2015

Nettikiusaaminen koskettaa suurta osaa suomalaisista nuorista. Vaikkei itse joutuisi sen kohteeksi, voi sitä nähdä ympärillään ja myös tahallisesti tai tahattomasti osallistua siihen. Myös puuttuminen voi olla vaikeaa. Sunnuntaina 22.2. Ylen radioteatteri esittää kuunnelman Meganin tarina – teoksesta Yle Radio 1:llä klo 15 alkaen. Samaan aikaan Pelastakaa Lapset ry järjestää Mantelichatin, jossa kuunnelman aikana ja sen jälkeen käydään keskustelua nettikiusaamisesta yhdessä nuorten kanssa. Oletko kohdannut kiusaamista netissä? Miten nettikiusaamiseen voidaan puuttua? Miten kannattaa toimia, jos kohtaa kiusaamista netissä? Mistä voit saada apua? Mantelichat on avoinna 22.2 klo 15-17. Chattiin pääset osoitteessa: www.mantelichat.fi 

Meganin tarina –kuunnelmaan voi tutustua verkossa: http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2570217. Samasta linkistä voi myös kuunnella kuunnelmaa. YLE esittää Meganin tarinan pikauusintana Radio 1:llä heti maanantaina 23.2.2015 klo 19.03 ja YLE Areenassa se on kuultavissa 30 päivän ajan ensi lähetyksestä.

Mantelichatissa nuorten kanssa juttelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n kouluttamia, yli 18-vuotiaita vapaaehtoistyöntekijöitä. Kokeneet ohjaajat antavat apua ja tukea erilaisissa mieltä askarruttavissa asioissa ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin. Keskusteluun ovat tervetulleita kaikki nuoret! Ryhmäkeskusteluun osallistumisen lisäksi nuorella on mahdollisuus jutella myös kahdestaan Manteli-päivystäjän kanssa.

 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.