Yhdenvertaisuuskonferenssi "Boahttevuohta - yhdessä eteenpäin"

14.06.2013

Yhdenvertaisuuskonferenssi "Boahttevuohta - yhdessä eteenpäin" järjestetään Inarissa, Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa 14.-15.8.2013.

Tarjoaako yhteiskuntamme yhdenvertaisia mahdollisuuksia kaikille väestöryhmille? Mikä on suomalaisen keskustelun tilanne ja annetaanko kaikille sananvalta? Mitä nuoret ajattelevat yhteiskunnasta ja tulevaisuudesta?

Boahttevuohta - Yhdessä eteenpäin -konferenssissa kaikki saavat puhua!
Yhdenvertaisuus Etusijalle -hankkeen tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassamme. Yhdenvertaisuutta tarkastellaan konferenssissa mm. alkuperäiskansojen oikeuksia koskevan ILO-sopimuksen ja median näkökulmasta. ILO-sopimuksen pääpuhujina konferenssissa ovat ILO:n vanhempi asiantuntija Lee Swepston ja tutkija Mattias Åhren Tromssan yliopistosta. Työryhmissä pohditaan laajemmin yhdenvertaisuuden toteutumista saamelaisten kotiseutualueilla.

Median rooli väestöryhmien välisen vuorovaikutuksen edistämisessä on konferenssin toinen keskeinen teema. Kansainvälistä ja EU:n laajuista näkökulmaa antaa Euroopan Neuvoston No Hate Speech -liikkeen edustaja. YLE:n vihapuhe-nettisivusto on herättänyt paljon keskustelua tänä keväänä ja sitä konferenssissa taustoittaa sivuston tuottaja Hannele Valkeeniemi. Laajemmin median roolia yhteiskunnallisena yhdenvertaisuusvaikuttajana pohtivat toimittajat ja asiantuntijat Pressiklubissa.

Tule myös kuulemaan ja tapaamaan vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet'a, Märät säpikkäät -ohjelman Kirste Aikiota, professori Martin Scheininiä ja monia muita kiinnostavia puhujia ja panelisteja. Konferenssissa on tulkkaus kielille suomi, englanti ja pohjois-saame.

Tutustu ohjelmaan, ilmoittaudu ja tule keskustelemaan!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/yes-yhdenvertaisuus_etusijalle/boahttevuohta-yhdessa-eteenpain/

Tiedustelut:
Ohjelma ja sisältö: Katriina Nousiainen, etunimi.sukunimi@intermin.fi, 071-878 8290
Matkat ja majoitukset: Hitomi Tabuchi, etunimi.sukunimi@intermin.fi, 071-878 8288
Kutsut ja yleiset käytännön järjestelyt: Tyyra Lumijärvi, etunimi@sukunimi@intermin.fi, 071-878 8295

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.