YADin Festarisimulaattori paikkaa menetettyä festarikesää

25.06.2020

Viikonlopun huippukohtiin kuuluu Suomen rap-skenen herrasmiehenä ja altavastaajien puolustajana tunnetun räppäri Stepan kaikille avoin YAD x Stepa Insta-live, joka järjestetään perjantaina 26.6.2020.

YAD Youth Against Drugs ry on valtakunnallinen, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistys. Yhdistyksen ensisijaisia tavoitteita ovat huumeiden käytön ehkäiseminen ja päihteettömän elämän tukeminen. Toiminnan lähtökohtina ovat alusta asti olleet nuorten vapaaehtoisten omat ideat, kyvyt ja voimavarat. 

Yksi osa YAD:n toimintaa normaalioloissa on festareilla tehtävä työ. YADin koulutetut vapaaehtoiset kiertävät n. 15 isompaa tapahtumaa vuosittain. Festarikävijöille tarjotaan keskustelumahdollisuuksia, päihdeinfoa ja vaihtoehtoista tekemistä. Samalla vapaaehtoiset näyttävät mallia siitä, että festareista voi nauttia myös selvin päin. Koska vuonna 2020 vapaaehtoiset eivät pääse festareille, haluttiin yhdistyksessä tarjota mahdollisuus yhteisölliseen tekemiseen Zoom-sovelluksen kautta tapahtuvan festarisimulaattorin kautta. Jokainen lähes 30 ilmoittautuneesta on saanut kotiinsa ultimaattisen festari-survival-kitin, jossa on kaikki festareilla tarvittava. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu mm. yhteistä ruoanlaittoa ruutujen ääressä, Youtuben avulla samoilla keikoilla käyntiä, huumeaiheisia keskusteluja ja ennen kaikkea hauskanpitoa selvin päin. Osa simulaattoria on myös YADin tarjoama YAD x Stepa Insta-live, jonka avulla tarjotaan mahdollisuus myös muille tulla osallisiksi festariviikonlopun tunnelmasta. 

“Vapaaehtoistyö YADin festariporukassa on monen toiminnassamme mukana olevan nuoren kesän ehdoton kohokohta. Perinteisen festivaalityön peruuntuessa halusimme tarjota nuorillemme mahdollisuuden yhteisöllisyyteen verkon välityksellä. Lähes kolmenkymmenen osallistujan määrä yllätti meidät totaalisesti, enkä malta odottaa yhteistä viikonloppua festaritunnelmissa. Olen myös todella innoissani artistiyhteistyöstä”, toteaa ehkäisevän huumetyön suunnittelija Anne Hämäläinen. 

Lisätietoja: 
Anne Hämäläinen 
050 522 8708 
anne.hamalainen@yad.fi 

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.