Vastavalmistunut, hae tuettuun työharjoitteluun Eurooppaan!

13.01.2017

Hakuaika Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -työharjoittelujaksoille Espanjaan, Italiaan, Irlantiin, Saksaan ja Ranskaan on käynnissä 16.1.-29.1.2017. Työharjoittelujaksot alkavat kohdemaissa 2.4.2017.

Ready for Life -ohjelmassa toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneet osallistuvat 4-12 viikon pituiseen tuettuun oman alan työharjoitteluun ulkomailla.
Italiassa haettavana on neljän ja kymmenen viikon pituisia työharjoittelujaksoja:
- 2.4.-29.4. (4 viikkoa sisältäen 10 h kielikurssin)
- 2.4.-10.6. (2 vk kielikurssi + 8 vk työharjoittelu)

Ranska
- 2.4.-10.6. (2 vk kielikurssi + 8 vk työharjoittelu). Huom! Ranskassa tarjolla on ainoastaan hotelli- ja ravintola-alan työpaikkoja.

Espanja
- 2.4.-3.6. (1 vk kielikurssi + 8 vk työharjoittelu)

Irlanti
- 2.4.-27.5. (8 vk työharjoittelu)

Saksa
- 2.4.-24.6. (2 vk kielikurssi + 10 vk työharjoittelu)

Harjoittelupaikat etsitään osallistujille etukäteen ennen jakson alkua koulutustaustan ja toiveiden mukaisesti. Ohjelmaan osallistuville myönnettävä Erasmus+-apuraha kattaa valmennuksen, asumisen ja jakson alussa suoritettavan kielikurssin lisäksi myös mm. maakohtaisen matka-apurahan. Ranskassa osallistujat saavat kuukausittaista taskurahaa.

Kuka voi hakea mukaan?
Mukaan voivat hakea 18-35-vuotiaat, joiden valmistumisesta on ulkomaanjakson alkaessa kulunut alle vuosi. Huhtikuussa 2017 alkavat jaksot sopivat erinomaisesti vuonna 2016 valmistuneille, mutta myös juuri ennen huhtikuuta valmistuvat voivat hakea mukaan.

Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikilta aloilta valmistuneet. Hakijoiden tulee olla valmistunut ammatillisesta tutkintoon johtaneesta koulutuksesta, joko perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla. Opiskelu on voinut tapahtua joko oppilaitoksessa, näyttötutkintona tai oppisopimuksella.

Valinnoissa etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla ei ole ollenkaan tai vähän aikaisempaa kansainvälistä kokemusta tai jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla. Aikaisemmalla opintomenestyksellä ei ole merkitystä valinnoissa.

Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life-ohjelma saa rahoituksensa Erasmus+ ammatillisen koulutuksen ohjelmasta.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Materiaalipyynnöt sekä lisätietoja ohjelmasta myös sähköpostitse elli.keranen@alli.fi ja puhelimitse 044 416 5209.

Alustavat valinnat ilmoitetaan hakijoille heti hakuajan päätyttyä viikolla 6.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.