Vaasassa käynnistyi nuorten Kesäkirjoittajat-toiminta

10.06.2020

Vaasassa on pyörinyt kevään ajan Koronapäiväkirjat-blogi, jossa neljä nuorta on kertonut elämästään poikkeustilanteen aikana. Koronapäiväkirjat on nyt päättynyt ja sen jatkajana on käynnistynyt Kesäkirjoittajat-toiminta. Toiminta pyörii koko kesäloman ajan, aina elokuun puoliväliin asti. Nuortenelämä.fi kysyi Kesäkirjoittajat-toimintaa koordinoivalta Vaasan kaupungin kesätyöntekijältä Jesse Kurunsaarelta toiminnasta. Jesse on vaasalainen nuori, ja hän on itsekin yksi Kesäkirjoittajista. 

Keitä Kesäkirjoittajat ovat ja mitä he tekevät?

Kesäkirjoittajat ovat tavallisia nuoria, jotka kirjoittavat kesäloman aikaisesta elämästään Youngvaasa-blogiin. Jokainen halukas pääsee mukaan. 

Uutena kokeiluna olemme aloittaneet podcastit (näitä ei ollut Koronapäiväkirjoissa). Podcasteissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista, muun muassa kesästä, unelmista ja tavoitteista, liikunnasta ja somesta. Podcasteja julkaistaan heinäkuusta alkaen samaisella blogialustalla. Niitä voi kuunnella melkein missä vain, ja ne palvelevat hyvin myös niitä nuoria, joilla on vaikeuksia lukea kirjoitettua tekstiä. Uskomme, että podcastit laajentavat toimintamme saavutettavuutta.

Blogikirjoituksia on julkaistu blogissa maanantaista 8.6. lähtien. Olemme sopineet julkaisuajankohdiksi ma, ke, pe klo 19.00. Tutustu halutessasi Kesäkirjoittajat-projektin ensimmäiseen kirjoitukseen. Osa kirjoittajistamme on vierailijoita, mikä tarkoittaa sitä, että he kirjoittavat blogiin vain harvakseltaan. Toiset kirjoittavat säännöllisemmin. Projektin joustavuus mahdollistaa sen, että nuoret voivat vapaasti määritellä, kuinka paljon omaa aikaa he ovat valmiita käyttämään projektiin. 

Mikä on Kesäkirjoittajat-toiminnan tarkoitus?

Kesäkirjoittajat-toiminnan tarkoituksena on välittää tietoa, antaa vinkkejä ja viihdyttää. Toiminta avaa muiden nuorten ajatusmaailmaa, mikä auttaa paitsi näitä nuoria ilmaisemaan itseään mutta myös tarjoaa lukijakunnalle uusia näkökulmia.

Vallitsevan koronavirustilanteen takia moni nuori jäi ilman kesätyöpaikkaa, joten toivomme, että nämä nuoret tutustuisivat ainakin muiden kesätyökokemuksiin blogin kautta. Se voi tuoda hieman lohdutusta tilanteeseen. 

Eräs tarkoituksistamme on myös antaa nuorille mahdollisuus hyödyntää ja harjoittaa kirjoitustaitoaan Kesäkirjoittajat-toiminnan kautta. Monenlaisia muita osaamisalueita hyödynnetään ahkerasti (piirtäminen, maalaaminen, laulaminen ja niin edelleen), mutta kirjoitustaidon hyödyntäminen on ollut selvästi pienemmässä roolissa. Haluamme tämän toiminnan kautta nostaa sitä arvoonsa.

Mitä ajatuksia ja fiiliksiä tää kesäkirjoittajat-projekti tässä vaiheessa sinussa herättää projektin koordinoijana? Mitkä ovat mieluisimpia kesätyötehtäviäsi?

Olen erittäin tyytyväinen tämän projektin suhteen. Ajattelen, että meillä on Vaasassa ainutlaatuinen konsepti, joka edistää parhaalla tavalla nuorten aktiivisuutta ja osallisuutta. On myös hienoa, että nuoret pääsevät hyödyntämään taitojaan myös kirjoittamisessa. Se on yksi tärkeistä taidoista matematiikan ohella.

Olen päässyt työssäni tekemään yhteistyötä suuren kirjoittaja- ja podcastarijoukon kanssa. Se on varmasti ollut mieluisinta, koska yhteistyö on sujunut kovin jouhevasti. Lisäksi olen kirjoittanut blogitekstejä niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Tällä hetkellä tosin yksi teksti on vasta julkaistu. 

Odotan, että projektista tulee onnistunut kokonaisuus. Uskon vilpittömästi siihen, koska meillä on mahtava joukko nuoria tekijöitä, joilla on motivaatiota, intohimoa ja pilke silmäkulmassa. Samalla tavoin kuin laulamisessa tai piirtämisessä myös kirjoittamisessa voi kokea ylpeyden tunnetta.

Seuraa Kesäkirjoittajia YoungVaasa-blogissa.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.