Uusi suunta opiskelu- ja työelämään

06.03.2019

Kelan tärpeistä poimittua tärkeää tietoa:

Nuoren ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on auttaa nuorta suunnittelemaan tulevaisuuttaan ja löytämään suuntaa opiskelu- ja työelämään. Kuntoutukseen hakeutuminen on helppoa. Puhelinsoitto Kelaan riittää. 

Jos siis olet 16–29-vuotias nuori ilman sopivaa opiskelupaikkaa tai työtä tai opiskelusi ovat vaarassa keskeytyä, kuntoutus voi auttaa sinua eteenpäin kohti tavoitettasi. Voit hakeutua seuraaviin kuntoutusmuotoihin ilman todettua sairautta. 

  1. NUOTTI-valmennuksessa saat itsellesi henkilökohtaisen valmentajan. Hänen tuellaan voit ottaa konkreettisia askelia kohti opiskelu- tai työelämää.
  2. Ammatillisessa kuntoutusselvityksessä arvioit yhdessä asiantuntijoiden kanssa työ-, opiskelu- tai toimintakykyysi vaikuttavia tekijöitä. Yhdessä tehty suunnitelma auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja suuntaamaan kohti työelämää.
  3. Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa voit kokeilla tavoittelemaasi työtä yhdessä tai useammassa työpaikassa. Kuntoutus voi sisältää yksilöllistä työhönvalmennusta, työkokeilua tai molempia.
  4. Koulutuskokeilussa saat varmuutta siitä, sopiiko tavoittelemasi opiskeluala sinulle ja käsityksen niistä koulutuksen vaatimuksista.

Lisää tietoa löytyy punaisten linkkien takaa!

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.