Tunturikeskukset nuorten silmin -hanke kyseli nuorten kokemuksia loma- ja vapaa-ajanvieton tarjonnasta

01.08.2014

Tunturikeskukset nuorten silmin- hanke jalkautui keväällä 2014 Ylläksellä lomailevien turistinuorten pariin kyselemään heidän kokemuksiaan hiihtokeskuksen tarjonnasta 13 – 17- vuotiaille nuorille. Kartoituksen tuloksena saatiinkin arvokasta tietoa nuorten lomailusta ja vapaa-ajanvietosta hiihtokeskuksessa sekä myös heidän toiveitaan hiihtokeskuksen palveluiden parantamiseksi. 

Toukokuussa hankkeen työntekijä Eija kiersi Kittilän, Kolarin ja Muonion koululaisten parissa ja selvitteli hiihtokeskuspaikkakunnilla asuvien paikallisten nuorten vapaa-aikaharrastuksia, oman alueen hiihtokeskuksen merkitystä nuorille sekä mökki- ja kotibileasioita. Lisäksi nuoret saivat listata omia ideoita vapaa-ajanvieton kehittämiseksi omassa kotikunnassaan.

 

Paikallisten nuorten kartoitusten tuloksista on vedetty seuraavia yhteenvetoja:

Tunturi-Lapin nuorten 93 tapaa viettää kesälomaa (Kittilän, Kolarin ja Muonion nuorten lomasuunnitelmat kesälle 2014)

Tunturikeskus – tekemisen paikka (Hiihtokeskusten merkitys paikallisille nuorille ja turistinuorille, hiihtolomatekeminen keväällä 2014)

Tunturi-Lapin nuoret ei jää himaan jumittaaaaan… (Kittilän, Kolarin ja Muonion nuorten vapaa-ajan harrastukset)

 

Alkusyksyn aikana ilmestyvät vielä seuraavat yhteenvedot:

Kokoelma mielettömän hyviä ideoita (Mitä Tunturi-Lapin nuoret toivovat omalta kotikunnaltaan)

Biletystä tunturikeskuksissa (Nuorten mökki-ja kotibileet Kittilän, Kolarin ja Muonion alueella)

 

Lisätietoja: Eija Anttila, eija.anttila@nuortenpalvelu.fi, puh. 044 727 4054.

 

Tunturi-Lapin nuorten 93 tapaa viettää kesälomaa

Tunturikeskukset nuorten silmin – hankkeen agentti kävi viimeisinä koulupäivinä utelemassa Kolarin, Kittilän ja Muonion koululaisten ja opiskelijoiden kesälomasuunnitelmista.

Hetkessä olikin kasassa melkoinen lista erilaista kesätekemistä. Mukana oli niin vauhdikasta kohellusta, kuin leppoisaa lomailua.

Ja kun lappilaisilta nuorilta kerran kysyy, löytyy listalta sellaistakin, mitä etelän nuoret harvoin voivat harrastaa: poronhoitoa, tunturilla vaeltelua, hillanpoimintaa, mönkijällä ajoa sekä valvomista yöttömässä yössä. 

Tässä kesätekemisen TOP 10 Tunturi-Lapissa 2014:

1. Kavereitten kanssa oleilu; 2. Kesätyö; 3. Uiminen; 4. Reissu tai matka; 5. Käynti Etelä-Suomessa; 6. Ripari; 7. Jalkapallon peluu; 8. Kalastus; 9. Vierailu sukulaisten luona; 10. Pyöräily

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.