Tule mukaan vaikuttamaan Digiraatiin!

31.08.2022

Digiraati.fi on oikeusministeriön ylläpitämä verkkopalvelu, jonka tarkoitus on vahvistaa nuorten ja lasten osallisuutta ja toimijuutta. Palvelu on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille. Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen raadeissa nuorten on mahdollista keskustella ja vaikuttaa heille kiinnostaviin aiheisiin.

Syksyn ensimmäisten raatien teemana on turvallisuus. Keskusteluja käydään kolmesta aiheesta:

  • Kriisistä kriisiin. Onko elämä yhtä kriisistä kriisiin elämistä? 7.9.–16.9.2022
  • Seurustelu ja seksuaalisuus netissä 21.–30.9.2022
  • Kohtaamiset poliisin ja viranomaisten kanssa 28.9.–7.10.2022

Keskustelut tapahtuvat Digiraati.fi-sivustolla, ne ovat anonyymeja ja niissä noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä. Keskusteluja fasilitoivat koulutetut vapaaehtoiset. Voit osallistua keskusteluihin oman aikataulusi ja jaksamisesi mukaan.

Aktiivisille osallistujille on luvassa pieni palkkio ja todistus osallistumisesta keskusteluun.

Kaikilla nyt järjestettävillä raadeilla on myös taho, joka hyödyntää vastauksia tutkimuksessaan: Kriisistä kriisiin -raatien avulla kehitetään kriiseille vastustuskykyisempää koulujärjestelmää ja yhteiskuntaa, kahta jälkimmäistä käytetään pro gradu -tutkimuksissa Helsingin yliopistolla. Tämän lisäksi raadeista laaditaan loppulausumat, joita Nuorten turvatalot vie eteenpäin.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan osoitteessa bit.ly/digiraati (avautuu uuteen välilehteen)!

Myöhemmin syksyllä on luvassa keskusteluja demokratia-teemasta. Ajantasaiset tiedot raadeista saat seuraamalla meitä Instagramissa, @turvis_digiraati.

Lisätietoja Nuorten turvatalojen raadeista antaa Digiraatien koordinaattori Henriika Lassinharju, henriika.lassinharju(at)redcross.fi.

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.