Toimeentulotukeen uusi laskuri

26.10.2017

Kelan tiedote. Julkaistu: 26.10.2017, 09:03

Kelan asiakkaat hakevat aktiivisesti toimeentulotukea verkossa. Kela on parantanut toimeentulotuen verkkopalvelua entisestään julkaisemalla uuden laskurin.

Kela on julkaissut verkkosivuillaan uuden laskurin, jonka avulla asiakkaat voivat arvioida, ovatko he oikeutettuja toimeentulotukeen ja paljonko he voivat sitä saada. Uusi laskuri ottaa huomioon myös muiden etuuksien vaikutuksen tuen määrään.

– Laskuri auttaa asioinnissa ja opastaa asiakasta eteenpäin. Asiakkaan ei tarvitse täyttää laskuriin turhaa tietoa vaan ainoastaan toimeentulotuen kannalta olennaiset asiat, kertoo yksikön päällikkö Sami Koponen Kelan Kehittämispalveluista.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että laskurin lopputulos on aina arvio, eikä se vastaa välttämättä lopullista päätöstä, Koponen painottaa.

 

Toimeentulotukea haetaan aktiivisesti verkossa

Perustoimeentulotuki siirtyi vuoden alussa kunnista Kelan tehtäväksi. Aiemmin kunnissa toimeentulotuen verkkoasiointi oli ollut vaihtelevaa. Joissain kunnissa verkkoasiointimahdollisuutta ei ollut lainkaan.

Kelassa toimeentulotuen verkkoasioinnin osuus oli heti alkuvuodesta noin 50 %. Tällä hetkellä tukea hakee verkossa yli 55 % asiakkaista. Jatkohakemuksista jo yli 60 % tehdään verkossa.

– Tämä osoittaa, kuinka toimiva ja asiointia helpottava kokonaisuus Kelan verkkopalvelu on. Myös liitteet on mahdollista toimittaa verkossa. Liitteeksi riittää kännykällä otettu selkeä kuva, Sami Koponen kertoo.

– Toimeentulotuessa liitteitä tulee toimitettavaksi muita etuuksia enemmän. Kuitit ja laskut kulkevat nopeasti ja kätevästi verkossa.

Elokuun loppuun mennessä asiakkaat ovat toimittaneet verkossa jo lähes 2,4 miljoonaa toimeentulotukihakemusten liitettä.

Toimeentulotukiasiakkaat käyttävät ahkerasti myös Kelan verkkoasiointipalvelun Viestit-toimintoa. Palvelussa saa nopeasti vastauksen omaan kysymykseen, eikä puhelimessa tai toimistossa tarvitse jonottaa. Asiointipalveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa www.kela.fi/asiointi.

 

Lisätietoja asiakkaalle:
Toimeentulotuen laskuri
Näin haet toimeentulotukea

Toimeentulotuen palvelunumero 020 692 207 ma–pe klo 8–17

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.