Tiedote: Kesän Prometheus-aikuistumisleireillä 858 osallistujaa – leireille kiitettävää palautetta

15.08.2016

TIEDOTE 15.8.2016 / Prometheus-leirin tuki ry

Prometheus-aikuistumisleirin järjestyksessä 28. leirikesä päättyi sunnuntaina 14.8. Espoon Nuuksiossa ja Nurmijärven Kiljavalla järjestettyihin protuleireihin. Kesän aikana järjestettiin eri puolilla Suomea kaikkiaan 60 protuleiriä, joille osallistui yhteensä 858 leiriläistä.

Kesän protuleirien joukossa oli uusi, yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa järjestetty partioprotuleiri Lohjan Partioniemessä. Protu myös uudisti ohjelmaansa lisäämällä median ja identiteetin pohdiskelun painoarvoa.

Prometheus-leirin tuki ry:n keräämä palaute kesän leireille on ollut lähes yksinomaan kiitettävää. Leiriläisistä 98,3 prosenttia sanoi voivansa suositella leiriä ystävilleen, ja Protulle annettujen kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,6. Tähän mennessä kyselyyn on vastannut 357 leiriläistä.

Protuleireillä käsitellään yhteiskunnallisia, filosofisia ja omaan elämään liittyviä kysymyksiä keskustelujen, leikkien ja näytelmien avulla. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa erilaisuus, ympäristö ja tulevaisuus. Leirin tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta sekä kannustaa itsenäiseen ja kriittiseen ajatteluun.

– Tärkeintä Prometheus-leireillä on nuorten keskinäinen keskustelu ja erilaisiin mielipiteisiin tutustuminen. Pyrimme luomaan jokaiselle leirille ilmapiirin, jossa kaikki tuntevat voivansa ilmaista ajatuksiaan maailmankatsomuksesta tai arjen rooleista riippumatta, sanoo Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Aatu Komsi.

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia protuleirejä on järjestetty vuodesta 1989 lähtien. Leirit ovat suunnattu kaikille 8. ja 9. luokan käyneille. Omia leirejä järjestetään ruotsin- ja englanninkielisille sekä 16–20-vuotiaille ja yli 20-vuotiaille. Ilmoittautuminen kesän 2017 leireille alkaa 1.11.2016.'

Kuva: Jani Rutanen.

Lisätietoja:
Aatu Komsi, puheenjohtaja
Prometheus-leirin tuki ry
p. 050 356 5782, sp. aatu.komsi@protu.fi 

Tiedote verkossa: https://www.protu.fi/uutiset/2016-08-15/kesan-prometheus-aikuistumisleireilla-858-osallistujaa-leireille-kiitettavaa
Faktoja ja lukuja Protusta medialle: https://www.protu.fi/yhdistys/medialle

Alla olevassa laatikossa voit kommentoida aihetta. Ylläpito hyväksyy ja julkaisee kommentit.